Friday 11 March 2011

Donegal quilt finishedEven een klein berichtje over de Donegal quilt. Ik had hem al een keer helemaal laten zien toen hij gespeld was. Nu is hij geknoopt ( niet gequilt) en de rand heb ik met een festonsteek, met wollen garen, vastgezet. De top is gemaakt van zuiver wollen tweed en de vulling is ook van wol. Aan de achterkant zit een baby ribstof met bloemetjes. Hij is lekker warm! De stoffen komen uit Donegal, Ierland hier kan je daar over lezen.

Just a little note about the Donegal quilt. I showed it once when it didn't have a border. I didn't quilt it but made knots and used the blanket stitch to make the little border with woolen yarn. The top is a 100 % woolen tweed and the filling is also a woolen batting. I used a baby- ribcord with flowers on the back. The quilt is very warm! The fabrics are from Donegal, Ireland, you can read about ithere.
Gelukkkig weer eens iets af wat er al even lag!

Happy to have finished something that was waiting to be finished for a long time!

Groetjes
Annemieke

4 comments:

Karen said...

Looks like a nice warm one! Love how you finished it off with the blanket stitch.

Marieke said...

Die zit er inderdaad heel erg lekker warm en zacht uit. Dat is vast een heerlijke quilt om onder weg te dromen en lekker op te warmen. Geniet ervan en van het feit dat ze af is!

ranette said...

Nice and warm! I love the tweeds and I have a similar quilt that my great grandmother made from mens suits.

Lori said...

That is very nice. I like the wool and the buttonhole stitches. I'm hoping to make one similar to this very soon.