Sunday 20 February 2011

Civil war quilt and CompassAfgelopen week startte ik met het quilten van de 'civil war quilt'. Ik had al een deel met de hand gedaan maar vond het erg rommelig dus dat heb ik uitgehaald. Nu quilt ik met de machine. Eerst om alle blokken heen, horizontaal en verticaal. Daarna ieder blok met siersteken.

Het is een beetje zoeken op de foto's denk ik. Op deze laatste zie je de achterkant en dan is het wel duidelijk. Jammer genoeg was het garen van deze kleur op en moest ik stoppen totdat ik dat nummer weer kon kopen. Het moet bij de quiltwinkel eerst besteld worden.Ik zag gelijk mijn kans schoon om eens een kompas blok te maken. Ik wilde echter een kompas maken met de paperpiecing methode. Ik dacht dat het wel makkelijk was om er een in een van mijn boeken te vinden of op internet maar dat viel tegen. Wel vond ik patronen om met de hand te naaien, maar daar kon ik niets mee. Gelukkig hielp mijn man met het maken van een cirkel verdeeld in 32 punten. We moesten uitrekenen hoe groot de hoeken waren van de punten en waar dan de lijnen elkaar kruisen. Daarna natuurlijk hoe het kompas patroon in een paperpiecing patroon kon worden gemaakt. Hier maak ik steeds een 1/8 deel die ook weer uit 3 units bestaat.Dit is de achterkant voor en na het strijken.De middencirkel is het enige wat ik er met de hand op genaaid heb. Hij heeft een doorsnede van 30 cm. Nu kan ik dat patroon met de kopieermachine makkelijk vergroten of verkleinen.
En hieronder zie je de voorkant... Ik ben er super blij mee! Ik had niet gedacht dat het zo goed zou lukken en dan ook nog van een zelf gemaakt patroon. Ik ga er vast nog meer maken.
Dit zijn de eerste bloemetjes uit de tuin. Het zijn helleboris (kerstroos) en cyclamen.Ik ga nu nog even gauw wat blogs lezen. Het was er dit weekend nog niet van gekomen.

Groetjes
Annemieke

8 comments:

Jane in Cumbria said...

Fantastisch, wat ben jij lekker bezig!! Een leuk idee, om zo op de machine te quilten. En het kompas is geweldig goed gelukt.
(O, en je had gelijk over de methode voor mijn roosjes, alleen andersom, eerst gevouwen en toen gerimpeld...)
groetjes
Jane

goof said...

Wat is je kompas MOOI! Veel plezier met het uitkiezen van de kleuren, het is gewoon een wonder zoals zo'n kompas dan verandert van vorm.
:o)

betty prins said...

Ik heb precies dezelfde machine en wil ook daarmee quilten, fijn dat ik het nu bij jou zie, dat stimuleert!
Je kompas is schitterend gelukt, die techniek moet ik ook nog eens uitproberen.

Esther said...

Wat mooi allemaal de kompasblok vind ik geweldig, Fijne week groetjes Esther.

Karen said...

Very fun your stitching of the Civil War quilt and how wonderful the compass block looks. So brave of you! Hellebore are one of my favourite flowers. I will have to wait until April to see mine.

ranette said...

Your quilting is beautiful on the Civil War quilt and I enjoy seeing the blocks up close.

Isn't it nice for husbands to help with the math sometimes in quilting. My hubby is a big help to me. Your compass block is amazing! Good job!

Pretty flowers.

Marieke said...

Wow: wat een prachtig kompas! En dat helemaal vanaf 'scratch' zelf gemaakt. Mooie stoffen heb je gebruikt voor je CWD. Is het quiltgaren inmiddels binnen?

Anonymous said...

Wat een mooi kompas. Dat is je goed gelukt.
Marjo