Wednesday 13 March 2013

Quiltshow in Nieuw VennepDe quilttentoonstelling van mijn quiltbee  de Meerquilters is te zien in de bibliotheek van Nieuw Vennep (Haarlemmermeer).Vanmiddag zaten Conny  ( van de Meerquilters) en ik daar om bezoekers te woord te staan en eventueel vragen te beantwoorden. Zaterdag komen er weer 2 van onze groep die daar plaatsnemen. Van het personeel van de bieb hoorden we dat er al veel belangstelling voor de tentoonstelling was. Wij trots natuurlijk.Er komen nog wel meer foto's want ik heb ze er nog niet allemaal goed op staan. Sommige moeten even opnieuw dus die houden jullie nog tegoed.

Hier een deel van het overzicht op een grote wand.Onze groep bestaat uit 12 personen en er zijn meer dan 20 quilts opgehangen. Van links naar rechts: de eerst is van Ruth, verlopend van kleur en intensief doorgequilt.. De tweede van Joy, klosjes in Kaffe Fasset stoffen. De derde in Afrikaanse stoffen van Stineke en daarnaast een groepsquilt, die komt straks nog een keer.

De andere kant van de wand: een enorme huisjesquilt van Rineke: 365, O nee366 huisjes ( schrikkeljaar!)en allemaal anders. Links daarnaast een herinneringsquilt van de moeder van Els uitgevoerd met stukjes van haar moeders kleding.

De quilt rechts is gemaakt door Nelleke voor haar kleinzoon. Interessant patroon daar blijf je naar kijken.. De quilt links is een close-up van een enorme quilt van Joy, gemaakt van Kaffe Fasset stoffen. Binnenkort wordt deze in zijn geheel uitgehangen. Ben benieuwd. Daarnaast een mooie grote tumblerquilt van reprostoffen van Conny met hieronder nog een grotere foto. Hieronder rechts nog eens een detail van de quilt van Joy. Alle binnenste blokken doorgequilt in verschillende bijpassende kleuren. Joy nog even vragen waar ze die kocht..

Links op de foto hierboven  is een grote quilt van Stineke,  helemaal gemaakt van batikstoffen. Rechts
daarnaast weer de quilt van Els.

 Deze rozenquilt is van Corry en nog niet gequilt. Gelukkig kon hij er wel bij zijn.

Deze drie maakten we samen voor een goed ( nader te bepalen) doel van stoffen die al wat langer lagen te wachten.
Deze quilt is van Joop, ons oudste lid. Zij kreeg deze voor haar verjaardag van de andere leden.

De  quilts aan de rechterwand moeten dus nog een keer opnieuw op de foto. Binnenkort ga ik er weer heen. Alle quilts met beschrijvingen zijn ook hier te zien. We hebben dus als goep wel een weblog maar de andere 11 leden hebben geen eigen weblog.
De quilt vooraan links is mijn quilt die ik voor de tentoonstelling inleverde. Hier kan je de foto's zien die ik maakte toen ik hem (eindelijk) af had.
Mochten jullie niet kunnen komen kijke dan heb je hier toch alvast iets gezien!

Tot een volgende keer weer,
Groetjes
Annemieke

8 comments:

Pauline said...

Dankjewel dat wij die verder weg wonen ook mee mogen genieten van jullie mooie werkstukken. Het is een prachtige tentoonstelling, mijn complimenten aan alle quiltsters van je quiltgroep.

Jane in Cumbria said...

Ik zit te genieten hoor, hier in Wales, mijlenver weg. Wat een mooie tentoonstelling met prachtige quilts. Die applicatiequilt van jou is ook echt schitterend (even alle fotos van 'toen' bekeken).

Karen said...

Such a beautiful display of quilts in a nice bright building. I would have to bring a lunch with me, because it would take me all day to look at every inch of each quilt. Just wonderful!

betty prins said...

Prachtige quilts zijn het, allemaal anders maar het lijkt mij een feest om ze te zien hangen daar.

Willy said...

Prachtige verschillende quilts hangen er op die tentoonstelling. Leuk dat jullie zo'n prachtige quilt voor de jarige maakten. Groetjes,

My name is Riet said...

Wat een fijn blog is dit. Ik ga je volgen

Trui said...

Wat een mooie tentoonstelling! En wat jammer dat wij nu nét niet in Nw Vennep komen. Anders wel vaak, want DH's moeder woont daar nog. Maar helaas ben ik nu ziek, dus kunnen we niet even gauw een 'tussendoorbezoekje' plannen. Veel succes nog en ik hoop dat er veel mensen komen kijken! groetjes!

Marga (MarPie) said...

Mooi dank je wel voor het laten zien maar misschien gaan we ze toch ook maar in het eggie zien want dat zijn ze zeker toch wel waard.

Groetjes,
Marga♥