Tuesday 27 March 2012

Breirol, broddellap en paars-gele sprei


Dit is een gebreide broddellap. Het patroon vind je op de het weblog van Joke hier. Ik heb nu deel 7 af. Ik heb er zo'n plezier in! Het leuke van zo'n broddellap of breirol is dat het heel afwisselend is, niet uitmaakt hoe groot hij wordt en hij hoeft ook niet af want hij is eigenlijk nergens voor! Zomaar om te oefenen en nieuwe steken uit te proberen. Ik heb ook al het een en ander uitgehaald. Fouten laten zitten is niet te doen. Ik blijf er dan naar kijken en op de foto is het natuurlijk ook geen gezicht. Wel zijn de eerste 2 patroontjes niet van het originele patroon. De eerste krijg je door niet goed het patroon te lezen en alle vierkantjes(dat waren de rechte steken) niet te breien. Gek he? Ik heb het zo gelaten omdat het er grappig uitziet. Het tweede patroontje is een soort dambordje. Ik mis nu wel het mooie geschulpte randje van Joke. Ik zal er later eentje aanhaken. Ik gebruik 100% katoen en waarom ik roze en oranje gebruik? Dat komt omdat ik dat nog had liggen en op de een of andere manier kan ik het niet laten om zulke kleuren te kopen:)


Het patroon van deze breirol vond ik op dit weblog van Annelein. Deze patronen vind ik iets lastiger en de 100% wol werkt ook iets moeilijker, maar daarom is de uitdaging voor mij dan ook groot. Zondag gingen we met de auto naar familie in Groningen en al breiend was ik na 2 uur maar een paar naalden verder, omdat ik bijna de hele weg ruzie had met de nopjes in het patroon. Maar..het is gelukt! Hij is af tot en met deel 3.


In Groningen aangekomen kreeg ik deze sprei mee naar huis. Ontzettend gaaf vind ik. De vrouw van mijn schoonvader was 88 jaar geworden en was wat aan het opruimen. Ze had de sprei lang geleden gekocht op een braderie van een kerk. Iemand heeft voor deze sprei 396 dezelfde blokjes gehaakt! Pffff, dat zou dus echt een opgave voor mij zijn. Ik heb daar echt respect voor.


De sprei meet ongeveer 2.50m bij 2.10m breed en is dus paars met een soort oranje-geel. Een kleurencombinatie die ik zelf niet zo gauw zou kiezen, maar ieder keer als ik er nu langs loop geniet ik ervan.


Hij ligt nog te drogen van de was en ruikt heerlijk naar de wasverzachter. Wat een cadeau(tje) toch?

Ook wil ik nog even Joke en Annelein bedanken voor het maken en/of vertalen van de patronen voor de breirollen. Vast een hoop werk iedere keer. Ik kijk uit naar de volgende patroondelen!

Een gezellige dag nog,

Groetjes
Annemieke

8 comments:

AnitaS said...

Leuk zo'n broddellap. De sprei is mooi gemaakt. Juist leuk als het andere kleuren zijn dan die je zelf zou kiezen.

ineke said...

Zo te zien verslaafd aan breien??? Grappig hoor. Ik ben zelf nog met shawl bezig, maar die staat op een laag pitje. Veel plezier verder groetjes ineke

Suuske said...

Wat een mooie sprei. De kleuren zijn heel jaren '70. Doet me herinneren aan mijn kamertje vroeger, piepklein en ook paars met oranje!
Oh, en breien is ook al zo'n gezellig werkje. Kun je idd ook lekker doen tijdens een autoritje.

Groetjes, Suzanne

Willy said...

Wat wordt je broddellap mooi in die kleuren. Het is leuk om te doen, ik ben ook begonnen. Aan die van Annelein wil ik ook beginnen, lijkt me ook moeilijker.
Wat een werk zo'n sprei. Ik ben er ooit eens aan begonnen herinner ik me nu, maar hield het niet vol. Jammer eigenlijk.
Groetjes,

Hennie said...

Mooie breiwekjes heb je onder handen en wat is je paars gele spei prachtig ! ! !

Fijn weekend Hennie.

Annelein said...

Hi Annemieke, wat een gaaf sprei is dit zeg. 'k Ben blij dat ik even langs ben gekomen en deze kanjer kan bewonderen. Doet me denken aan de viooltjes die je nu overal ziet...

Nog bedankt dat je mij attendeerde op de fout in het patroon. Ik heb het snel aangepast. Hopelijk heeft het je niet te veel uithalen gekost...

Annelies said...

Voor de breirol van Joke ( Jookies) ben ik inmiddels gezwicht en ook die van Willeke (Annelein) ziet er zo mooi uit. Heerlijk om te doen.

Anonymous said...

Hallo Annemieke,

Ook ik ben aan de advent sjaal begonnen, maar de noppen lukken niet. Heb je misschien een tip voor mij?
Groetjes en een fijne dag verder,
Annie.