Wednesday 6 July 2011

In Wales, Jen Jones exhibition en meerIn juni bezocht ik een tentoonstelling in Lampeter in Wales van het Jen Jones quilt centre. Eerst koffie met 'Welsh pancakes' in de lunchroom er naast genomen en die waren heerlijk! Mijn man daar met pc geïnstalleerd en ik naar de quilttentoonstelling. De titel van de tentoonstelling is : 'Oh that summer would last forever'. Veel lichte kleuren en ook een hele gele quilt. Het was nog vroeg en voordat ik er erg in had, liep Jen Jones zelf met me mee om uitleg te geven. Ze kan enthousiast over de quilts vertellen. Ze heeft een enorme verzameling quilts waaruit enkele voor deze tentoonstelling waren geselecteerd. Als je wilt kan je in Wales naar haar winkel (op afspraak) om oude quilts te kopen maar dat heb ik nog maar even niet gedaan...lijkt me nogal prijzig. De tentoonstelling is erg goed verzorgd zoals: het ophangen van de quilts, de verlichting, goede informatie en mooi bij elkaar gezocht.


Ook de metalen bedden waren in de kleuren van de quilts geverfd. Hier op de foto staat Jen Jones rechts. De quilts zijn enorm uitgebreid door gequilt. en allemaal in hele goede conditie. Deze lijken niet zo typisch uit Wales maar dat zijn ze wel allemaal.


Deze lag achter glas en is gemaakt van plaatjes van zijde in hele mooie kleuren. De plaatjes uit de jaren dertig zaten gratis bij pakjes sigaretten!Deze donkerblauwe/beige quilt had nog zijn glans en is dus nooit gewassen.
De twee hier boven zijn allebei wel volgens een typisch patroon uit Wales gemaakt maar wel in veel lichtere kleuren dan dat de meeste quilts zijn.Dit had ik zo wel thuis neer willen zetten! Het poppenquiltje staat niet zo scherp op de foto maar wilde hem graag laten zien. En dan dat bedje in het rood....zo mooi.Een detail foto van een hele gele quilt.Een schitterende quilt, jammer dat mijn foto's niet zo best waren. Van enthousiasme over wat ik allemaal zag, heb ik niet zo op het fotograferen gelet.En als laatste een grote stapel rood/witte.... helemáál een paar van mijn favorieten.Dit zijn de quiltboeken die ik op vakantie kocht. De eerste vond ik in Dublin. Die Ierse plaatjes kan je opstrijken. Ik weet niet of dat er zo gauw van komt maar die plaatjes zien er zo ingewikkeld uit, daar raak ik niet op uitgekeken.

Het tweede boek komt uit het American Museum in Britain en het boek (en het museum!)is erg de moeite waard. Alle quilts staan er helemaal in en met een detail foto. Daarnaast is er ook bij iedere quilt veel informatie geschreven.
De quilts in het museum zijn ook allemaal indrukwekkend en vele zijn erg bijzonder. Ik zou graag nog eens terug gaan als er een speciale quilttentoonstelling is want dan kan je ze nog beter bekijke, is me verteld door een museummedewerkster.

Het derde boek kocht ik, samen met het geborduurde kleedje onder de boeken, in het Jen Jones centre. Het boek had ik al eens op mijn verlanglijstje gezet en het was daar niet zo duur. Ze verkochten in het winkeltje nog veel meer leuke dingen, zodat het moelijk was om te kiezen. Omdat ik zo van rood/wit houd kocht ik het kleedje. Het heeft nog zijn originele glans dus is nooit gewassen denk ik. Het borduurwerk vind ik wel bijzonder en zag het nooit eerder. Het zijn net spinnenwebjes.Dit zijn de spinnenwebjes van dichtbij.

Verder probeer ik een grote applicatiequilt af te maken die er al zo lang ligt en maak ik samen met mijn man een quiltframe!! Dat is wel een heel experiment. Hierover gauw meer.

Groetjes
Annemieke

4 comments:

Margreet said...

Wat een prachtige tentoonstelling! Bedankt voor het mee laten genieten. Groetjes, Margreet

Karen said...

So many fabulous quilts, I must look a little closer at each of them and some pretty nice books too!

martine said...

Hallo Annemieke, wat een mooie dingen laat je zien.
Vooral dat quiltwerk , geweldig als iemand dat zo mooi kan.

Hennie said...

Prachtig, wat zul je genoten hebben ! Groetjes Hennie.