Friday 27 April 2012

Pour l'amour du fils (deel 2), aankopen en POTC


 In Nantes heb ik Kathy Doughty  ( medeschrijfster van de Material Obsession boeken) en haar man ontmoet. Erg aardige mensen en heel leuk om te zien wie er achter die enorme kleurige en vrolijke quilts 'zit'. Haar enthousiasme zie je terug in haar manier van werken en in haar karakter. Haar man is fotograaf en maakt de mooiste foto's .  Ze heeft de eerste zes jaar dat ze quilts maakte alles zelf bedacht en gemaakt en pas meer technieken geleerd in de tijd erna van de mensen die les gaven in de winkel en van klanten die ze ontmoette. De foto hierboven is van de quilt: 'Fractured'. Een niet zo moeilijk patroon, maar  met een erg leuk effect. Zou ik graag eens maken...op mijn wensenlijstje erbij;)


 Ze vindt het erg leuk om klassieke patronen te gebruiken en die uit te vergroten. Ze is niet bang om allerlei stoffen door elkaar te gebruiken, of het nou moderne stoffen zijn of replica stoffen.


 Dit is 'Sunburst'. Ook een die ik wel zou willen maken.


 Hier boven zie je de quilt: 'Pheasantville'. Hier onder nog een detail waarop het quiltwerk goed te zien is.


 Leuk he, al die gekke combinaties van stoffen? Ik word er wel helemaal blij van.


Gauw kocht ik daar haar boek en heeft Kathy het voor mij gesigneerd  (nadat ze even op een kladblaadje mijn naam had geoefend).  Het boek staat vol mooie foto's, de meeste van John Doughty, Kathy's man. Het boek is in het Engels en Frans tegelijk. Wat ik ook erg leuk vind is dat ze het een en ander zelf verteld over haarzelf,  haar werkwijze, haar inspiratie, kleurgebruik, tips en waar ze alle foto's hebben genomen en waarom. De werkwijzen lijken duidelijk beschreven en alle mallen en patronen zitten erin.  Het boek is binnenkort verkrijgbaar  bij  de Sampler in Haarlem . Alle nieuwe boeken van Quiltmania zijn bij de Sampler besteld en komen eraan. Ik koop dan de andere boeken, zoals van Linda Koenig en Brigitte Giblin  daar ook , dan kan ik ze nog even op mijn gemak inzien.


 Deze quilt hierboven  en ondestaande quilts zijn gemaakt doorBrigitte Giblin. Hele blije quilts met allemaal lichte kleuren, veel hexagons en ze doen mij allemaal denken aan een zomer vol Italiaanse ijsjes! Het smalle biaisband die ze hier gebruikt is niet van een soort stof maar is gemaakt van verschillende stoffen, leuk idee!

Alle viooltjes zijn netjes uitgeknipt en zo los geappliceerd. Het lijkt dan net of ze op de ecru ondergrond horen te zitten.


 De manier van stoffen gebruiken vind ik ook bij Brigitte erg inspirerend. Ik keek mijn ogen uit.


 Deze 2 laatste foto's van Brigitte Giblin maakte ik ook voor Ingrid (Supergoof) want dit is ook een Dancing Dollies quilt, waar Ingrid mee bezig is,  maar met hele andere kleuren. Zo grappig om te zien, toen ik hem zag kreeg ik de neiging om te zeggen: he Ingrid hier  hangt die van jou ook maar dan anders :)


Aparte ondergrond kleur heeft ze gekozen, een soort groen-geel.


 Loani Prior maakt echte 'kunst theemutsen'. De 'mutsen' zijn ongelooflijk en ze was zelf erg vriendelijk, heel rustig en bereid alles voor te doen of uit te leggen. Ze breide een hele gave sjaal die aan de voor-, en achterkant hetzelfde werd omdat ze dubbel breide op één breinaald. Nou dit moet ik nog maar eens opzoeken want dat even uitleggen is niet te doen, maar erg mooi om te zien.

 Er was een erg mooie 'kamer met Reiko Kato quilts. Helaas vind ik geen link van haar site, maar het is niet zo moeilijk om boeken van haar te kopen want ze is heel bekend, alles is tot in de kleinste details heel mooi gemaakt, veel Sue bonnet en veel klein werk. Ik vind de haasjes heel lief.


 Haruyo Kiyama  ( ook geen link naar een eigen site, die vond ik niet) maakt schitterende quilts, eigenlijk een soort schilderijen en werkt veel met reverse applicatie en borduurt erover heen.


 Bijna onmenselijk mooi! Dit is nog eens het boek van Kathy Doughty en een paar antieke blokken die ik kocht bij Mary Koval.


Een stapeltje echte Japanse stoffen en een paar die daar bij pasten. Ik ga ook proberen een erg leuk borduurwerk te maken van een lesboekje met heel veel steken. Dat ziet er zo leuk uit.


Dit is waar ik voorlopig nog even zoet mee ben. De rijen van mijn Lucy Boston Patchwork worden een voor een aan elkaar gezet. Zie hier de berg die ik dan voor me zie ;)

Een heel gezellig weekend allemaal,

Groetjes
Annemieke

9 comments:

Phebe and Jane said...

Wat een leuk verslag heb je geschreven. Jouw Lucy Boston doet niet onder voor de andere quilts die je laat zien, vind ik. Mooi stoffen/kleuren heb je gebruikt.
Groetjes,
Marian

Wilma Kuin said...

Prachtig verslag!!
Genieten,..

Supergoof said...

Dankjewel voor je verhaaltje èn de foto's!!!
De Dansende Dametjes en ik GENIETEN!!!
;o)

Quilting Moesje said...

Wat een mooie foto's !
Leuk dat ik zo ook een kijkje kan nemen!
Wat een mooie quilts, (grappige) stofjes, kleuren ...
Het roomkleurige rek ..(met de konijntjes) vind ik ook erg leuk !
Succes hoor met je mooie ... "berg" quilt,
Groetjes,
Simone

Nelleke said...

Hallo Annemieke ook ik heb van je verslagjes genoten en leuk dat je alles zo mooi op de foto gezet hebt het zal wel genieten geweest zijn voor je.Groetjes en een fijn weekend Nelleke

ineke said...

Hoi wat een leuk tripje is dat geweest. Kom je met zoveel inspiratie thuis. Leuke foto's heb je gemaakt. Die dansende damentjes ik blijf ze enig vinden, misschien ooit. Fijn weekend groetjes ineke

Annelies said...

Ik vind Brigitte Giblin zulke mooie dingen maken. Ik ben weg van haar boek.

Marga (MarPie) said...

Van zo'n berg wordt je toch helemaal vrolijk? Dank je wel voor je uitgebreide versalg ik heb er van genoten.

Groetjes,
Marga♥

Ineke Original said...

Wat hebben we toch een heerlijke hobby.