Sunday 13 May 2012

Supergoof's trunkshow

Gisteren was ik in Naaldwijk bij de De Quilthoeve . Een mooie winkel die er erg verzorgd en gezellig  uitzag. Veel mooie stoffen en erg veel kantjes, daar ga ik zeker nog eens terug. Ook was ik daar naar toe gegaan voor een quiltshow van Supergoof !
Ik weet het , ik zag een aantal van haar quilts al eerder....maar ik kan er zo van genieten dat het weer een feest was om ze allemaal te zien en te voelen. Ja, als Ingrid (Supergoof) bij iedere quilt haar grappige, ontroerende en informatieve  verhaal verteld heeft, geeft ze haar quilts 'gewoon' door aan de mensen in de zaal. Dat vind ik wel bijzonder want niet iedereen zou dat zomaar doen denk ik.

Ze nam ook nieuw werk mee, wat nog in de maak was zoals de 'dancing dollies', een mandjesquilt en de rood/witte ruiten.

 De Sarah Morell quilt... erg mooi.

En zie je ..hier had ik de vingerhoedjesquilt gewoon even bij me. Alle quilts voelen zo lekker aan. Eigenlijk alsof ze al 100 jaar oud zijn en dat bedoel ik dan als een compliment! Waarschijnlijk komt dat omdat ze helemaal met de hand worden gemaakt, niet gestreken, zodat ze niet helemaal superstrak op de ondergrond komen. Als ze dan ook nog met de hand worden gequilt, daarna in de machine gewassen, gedroogd in de droger en gewoon dagelijks gebruikt worden, dan gaan ze er doorleefd uitzien en lekker aanvoelen natuurlijk!
Na Ingrid haar verhaal hoor je iedereen praten over hoe fijn het eigenlijk is als je gewoon op je eigen manier werkt,  met de door jouw gekozen stoffen, kleuren en materialen. Dat het ook niet uitmaakt hoe lang iets duurt als je er maar veel plezier in hebt. Tegelijkertijd kan het naaien en quilten je door moeilijke tijden heen helpen, als een soort 'quilttherapie' zal ik maar zeggen.

Van deze quilt ben ik bijna gesmolten....ik moet er steeds aan denken. Het is een rood/witte 'Nearly Insane'.
Dank aan Ingrid voor de supergezellige en leerzame ochtend!

Gezellige zondag nog,
Groetjes
Annemieke

7 comments:

Anonymous said...

Hello Annemieke, what a wonderful post and fantastic pictures of Ingrid's quilts. Thankyou so much for sharing them on your blog. Her quilts are so beautiful.

Phebe and Jane said...

Leuk verslagje. Ik kan me voorstellen dat je helemaal weg bent van de rood/witte NI-quilt van Ingrid. Dat vind ik ook zo'n mooie quilt
Groetjes,
Marian

Ineke said...

Wat fijn dat je bent geweest, nu lekker nagenieten.
Fijne zondag

Karen said...

How lucky you were to see the quilts in person. Such beautiful quilts that took much time to make.

Marga (MarPie) said...

Dat zijn dagen met een gouden rand vind ik.

Groetjes,
Marga♥

betty prins said...

Wat een overdaad aan mooie quilt en wat een heerlijke dag moet dat geweest zijn. Bedankt voor de foto's, dat werkt zo inspirerend!

ineke said...

Wat een leuk dagje is dat geweest, met zoveel wijsheden. Een leuk verslag met mooie foto's bedankt voor het delen. groetjes ineke