Sunday 20 May 2012

Mijn eerste quilt- My first quilt

Al even wilde ik ook deze oude quilt op mijn weblog zetten en na het lezen van haar berichtje kreeg ik weer een duwtje in de goede richting. In 1982 begon ik aan mijn eerste quilt naar aanleiding van een patroon in een Ariadne uit die tijd. De beschrijving was zo simpel: koop stof, maak malletjes, trek ze om en naai alles in elkaar. Ik dacht ook nog , dan maak ik hem lekker groot, 2.50 bij 2.65cm, dan past hij op een groot  twee persoons bed.
I wanted to put this old log cabin quilt on my weblog and after reading her post I thought now is the time to do it. I started this quilt in 1982 after reading an article in a magazine (see below). It said just buy fabric, make a template and cut all the fabric with your scissers. Than sew them together and you are done. I thought that sounds simple so I might as well make it a big one: 2.50m by 2.65m.

 Na een bezoekje aan de gordijnenwinkel (!) begon ik hieraan, maar het was natuurlijk een enorme klus, waar ik van tevoren geen idee van had en van schrik liet ik hem 8 jaar in de kast liggen. In 1990 ontdekte ik in Hoofdorp een quiltwinkeltje, die nu alweer weg is, maar in die tijd ook cursussen gaf. Daar vroeg ik om raad toen de bovenkant in elkaar zat voor een vulling.  Ik denk dat er een polyestervulling in zit, maar dat weet ik niet zeker.

After visiting a store with fabric for curtains (!) I started it but iit was such a big job that it scared me a little and I did not touch it for 8 years. I started finishing the quilt in 1990.  When I saw a little quiltshop in my town I asked for advice what to use for the stuffing. I think I bought polyester, but I am not sure.


 Zoals je hierboven ziet paste niet alle rijen zo precies in elkaar, maar dat vond ik toen geen probleem geloof ik. Ik heb hem met de machine gemaakt en alleen in  het midden doorgestikt. In die tijd naaide ik sowieso alles met de machine, met de hand duurde me te lang. Zelfs alle teddyberen die na 1994 kwamen maakte ik met de machine, maar dat is weer een heel ander verhaal. De Log cabin quilt is in al die jaren wel gewoon gewassen en in de droger gedroogd en blijft wel mooi moet ik zeggen. Degelijke gordijnstoffen denk ik ;)

It doesn't fit as nice a it should be but I didn't mind at that time I think. I did all the sewing with the machine and only quilted the pink square in the middle as you can see above. I washed and dryed the quilt in the machine and it stayed quite good I must say. Very decent curtain fabric! 

Het is tot nu toe nog steeds de grootste ( en zwaarste) quilt die ik gemaakt heb. Aan de achterkant zit dezelfde donkerblauwe stof als die van de rand. Daarom heen zit dan geen afsluitbies meer, maar zijn de voor-, en achterkant ingeslagen op elkaar genaaid.

Until now this is the biggest (and heaviest) quilt I ever made. The backing fabric is made of the dark blue fabric, the same one as thje one form the edge.

Sinds kort werk ik in de quiltwinkel , de Sampler in Haarlem,  voor het nieuwe team kijk even op dit berichtje van het weblog van de Sampler .  Op 16 juni houden ze open dag en is er gelijk  het nieuwe cursusprogramma, altijd heel gezellig.

I recently started to work in a quiltshop in Haarlem, called the Sampler. There is a new team photo taken, you can see it in this post from the weblog of the Sampler. On the 16th of june we present the new courses for the next season and there is a lot to do in the shop, every one is welcome than.

Gezellige zondagavond nog,

Groetjes
Annemieke

14 comments:

Ineke said...

Prachtig je verhaal over deze quilt. Vind het wel een mooie, leuke kleuren!
Fijne avond

Willeke said...

Leuk om je eerste quilt te zien en het verhaal erover te lezen. Veel succes en plezier bij De Sampler!

Margreet said...

Hé wat leuk! Die Ariadne heb ik ook liggen...Je eerste quilt is heel bijzonder/speciaal, vindt je niet ! Ik vind hem erg mooi, maar ik hou dan ook erg van log-cabin....

Marga (MarPie) said...

Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Leuk dat ik je nu vaker daar ga tegen komen.

Groetjes,
Marga♥

quilting Jeannet said...

Erg leuke quilt Annemieke, en goed dat je hem nog hebt, vaak gooien mensen eerste dingen weg omdat ze minder mooi zijn later, maar deze is super!

Janet said...

That is a beautiful first quilt, it doesn't look dated at all. Mine was not so wonderful but I loved the process.

Anonymous said...

Toch nog steeds een leuke quilt!

inge said...

wat een mooie eersteling!

Phebe and Jane said...

Nou, da's wel een hele mooie eerste quilt hoor!
Leuk dat je in de Sampler werkt. Toevallig ben ik daar in de meivakantie voor het eerst geweest.
Groetjes,
Marian

betty prins said...

Ja, zo'n eerste quilt, wat een herinneringen zitten daar aan vast. Ik heb het patroon ook in een map zitten, vond het ook erg mooi. Leuk dat jij hem gemaakt hebt.

Dorothy said...

Your quilt is lovely.

Karen said...

Your first quilt is wonderful! Ten years pasted by before I finished my first quilt.

Klaske said...

Wat een mooie eerste quilt!!
Wie weet kom ik nog eens bij je langs in de Sampler, het ligt niet naast de deur maar misschien kom ik er eens in de buurt..

Kellie said...

Hey mam,

Kijk wat ik vond:
http://kelliesmakinghappiness.blogspot.co.uk/

Groetjes!