Saturday, 26 November 2011

Tweede hexagon blok


Dit is het tweede hexagon blok uit Lucy Boston's boek. Het is niet zo dat er ergens beschrijvingen of patronen staan beschreven, maar als je goed kijkt kan je wel zien welke malletjes ze gebruikt heeft. En haar schoondochter, die het boek schreef, heeft hier en daar wel iets over de patchworks verteld. Ze schrijft er bijvoorbeeld bij dat de malletjes aan alle zijden 1 inch groot zijn.


Op deze foto in het boek, zie je de quilt iets dichterbij. Het maken van de sterren is bijna verslavend, want door het gebruik van verschillende stoffen vallen de sterren (of kruizen zoals ze in het boek genoemd worden) steeds anders uit. Ik heb veel stoffen met kleine printjes, maar ik zie nu dat voor dit werk het ook erg leuk is om grote prints, strepen of een stof met randen te hebben. Zo zie je maar weer, denk ik dat ik weet wat ik leuk vind en dan leer ik hier weer dat je voor ieder werk wel iets anders kan gebruiken. Als ik wat beter ben hoop ik weer eens wat stof te kunnen kopen. Voorlopig komt alles uit de voorraad en die is best oke hoor;)

Groetjes
Annemieke

Friday, 25 November 2011

Hexagons, maar dan anders


Dit is het eerste blok van een nieuw project. De grote hexagons uit het vorige berichtje heb ik even opzij gelegd, ik was niet zo blij met de kleuren.
Deze vormpjes noemen ze: 'elongated' hexagons, dat betekend verlengde hexagons. Ik vind het meer samen geknepen hexagons, want alle zijden zijn 1 inch lang, de hoek is alleen scherper, als je snapt wat ik bedoel. Bij een echte verlengde hexagon zijn de middelste zijden langer.
Ik vind het erg leuk om te doen. De inspiratie kwam hier vandaan...


Dit boek heb ik al enige tijd en heb het al meerdere keren gelezen en doorgekeken. Lucy Boston (1892-1990) was een erg getalenteerde vrouw die zomers tuinierde, 's winters naaide (ze quiltte niet want haar patchworks zijn niet doorgestikt, wel gevoerd, ik dacht gelijk: lekker makkelijk!) en ze is ook bekend als kinderboekenschrijfster (dat deed ze pas vanaf haar 62ste), ze schilderde en was gek op muziek.
Ze maakte haar patchworks tot in haar negentigste!!! De kinderen uit de straat kwamen dan de draadjes in de naalden doen zodat ze even vooruit kon, want ze zag erg slecht toen ze ouder werd. Ik hoop haar tuin en huis, waar alles zo gebleven is zoals Lucy het zelf inrichte met haar patchworks, nog eens te bezoeken. Hier kan je alvast even kijken als je dat ook zou willen doen.


Dit is een foto van het patchwork van Lucy. Ik denk erover om als achtergrond zwart te kiezen, of zwart met een printje erin.
Voor Lucy was het veel lastiger om stof te kiezen dan voor mij. Zij moest in het voorjaar al bedenken wat ze in de winter ging maken. Ze vertelt, dat als ze zou wachten tot de herfst, ze alleen nog wollen en andere warme stoffen kon kopen. Ze maakte al iets in 1938 maar begon aan haar grote patchworks rond 1950. Ze zijn allemaal gemaakt op de Engelse paperpiecing methode, dus met de hand, met verschillende mallen.
Het boek is een paperback van goede kwaliteit, maar niet zo groot. Ik vind het erg de moeite waard en bekijk het regelmatig.

Een goed weekend,

Groetjes

Annemieke

Tuesday, 15 November 2011

Rode sterren en hexagons


Even een update! Deze sterrentop begon ik tijdens een cursus mini's (7/10) van de quiltwinkel in Haarlem de Sampler. Ik maakte hem af in de week van 14 oktober en iets groter dan op de cursus, hij meet nu 80cm x 80cm en is in het rood met groen zodat hij gelijk in de decembermaand op tafel kon. Dan moet hij nog wel af komen natuurlijk...


Er ziten nog oude stofjes in, zoals het stofje met de eendjes. Dat was een van mijn eerste quiltstofjes die ik kocht.


En in deze zit een broderiestof waar ik ook helemaal weg van ben.


En nog eens over mijn lievelingsstoel. Het is voor het eerst dat ik de rand zo met een doorlopend streepje heb gedaan geloof ik.


Nu ben ik begonnen aan hexagons. Die kan ik zittend op die stoel of de bank maken. Je zou zeggen dat ik niet zo'n naaister met de hand ben. Helaas zit ik nog even in de 'lappenmand' (zat ik maar in een echte!). Op de een of andere manier heb ik de ziekte van Pfeiffer opgelopen. Ik heb net 3 weken koorts gehad en gelukkig is dat over. Wat blijft is dat ik erg snel moe ben en nog wat kleine dingetjes, maar het enige wat helpt is uitrusten. Dat valt nog niet mee als je altijd graag bezig bent, maar gelukkig is het iets wat gewoon weer over hoort te gaan.
Ben al blij dat ik weer een berichtje heb kunnen plaatsen want dat werd wel tijd! Ik heb het lezen van blogs en schrijven van berichtjes ook gemist, dus hoop ik dat weer een beetje op te pakken.

Groetjes allemaal
Annemieke