Saturday 26 November 2011

Tweede hexagon blok


Dit is het tweede hexagon blok uit Lucy Boston's boek. Het is niet zo dat er ergens beschrijvingen of patronen staan beschreven, maar als je goed kijkt kan je wel zien welke malletjes ze gebruikt heeft. En haar schoondochter, die het boek schreef, heeft hier en daar wel iets over de patchworks verteld. Ze schrijft er bijvoorbeeld bij dat de malletjes aan alle zijden 1 inch groot zijn.


Op deze foto in het boek, zie je de quilt iets dichterbij. Het maken van de sterren is bijna verslavend, want door het gebruik van verschillende stoffen vallen de sterren (of kruizen zoals ze in het boek genoemd worden) steeds anders uit. Ik heb veel stoffen met kleine printjes, maar ik zie nu dat voor dit werk het ook erg leuk is om grote prints, strepen of een stof met randen te hebben. Zo zie je maar weer, denk ik dat ik weet wat ik leuk vind en dan leer ik hier weer dat je voor ieder werk wel iets anders kan gebruiken. Als ik wat beter ben hoop ik weer eens wat stof te kunnen kopen. Voorlopig komt alles uit de voorraad en die is best oke hoor;)

Groetjes
Annemieke

9 comments:

betty prins said...

Hallo Annemieke, ik heb je blog weer gevonden!! wat een schitterende (verlengde) hexaconetjes laat je zien. Een prachtig boek ook, met veel inspiratie!

Wieke van Keulen said...

Annemieke, wat mooi. Gaaf dat je in het midden het patroon zo mooi laat doorlopen. Dat viel me ook al in je eerste blok op. Top!

Sue-Anne said...

Thank you for sharing your Lucy Boston blocks. I have heard of the quilt before but had never really taken that much notice until reading your post today. what a beautiful block and quilt. The book looks very interesting.

Jane in Cumbria said...

Prachtig, deze hexagonnetjes. Wat krijg je daar een mooi resultaat mee!
groetjes
Jane

Mascha said...

Wat leuk om te zien wat je met de malletjes gaat maken. Ben daar altijd nieuwsgierig naar.
Mooie blokken heb je al gemaakt.
Groetjes Mascha

Inge said...

Ook weer een schoonheid van een blok!

ineke said...

Heel mooi en de verslaving kan ik me wel voorstellen.Denk dat je voorlopig ook wel uit je voorraad kunt putten lol, maar ik hoop dat je snel wat opknapt. groetjes ineke

Karen said...

Both blocks are beautiful! It is a simply lovely pattern.

Raewyn said...

I love your block. Every time I see this pattern I just love it more.