Tuesday 15 November 2011

Rode sterren en hexagons


Even een update! Deze sterrentop begon ik tijdens een cursus mini's (7/10) van de quiltwinkel in Haarlem de Sampler. Ik maakte hem af in de week van 14 oktober en iets groter dan op de cursus, hij meet nu 80cm x 80cm en is in het rood met groen zodat hij gelijk in de decembermaand op tafel kon. Dan moet hij nog wel af komen natuurlijk...


Er ziten nog oude stofjes in, zoals het stofje met de eendjes. Dat was een van mijn eerste quiltstofjes die ik kocht.


En in deze zit een broderiestof waar ik ook helemaal weg van ben.


En nog eens over mijn lievelingsstoel. Het is voor het eerst dat ik de rand zo met een doorlopend streepje heb gedaan geloof ik.


Nu ben ik begonnen aan hexagons. Die kan ik zittend op die stoel of de bank maken. Je zou zeggen dat ik niet zo'n naaister met de hand ben. Helaas zit ik nog even in de 'lappenmand' (zat ik maar in een echte!). Op de een of andere manier heb ik de ziekte van Pfeiffer opgelopen. Ik heb net 3 weken koorts gehad en gelukkig is dat over. Wat blijft is dat ik erg snel moe ben en nog wat kleine dingetjes, maar het enige wat helpt is uitrusten. Dat valt nog niet mee als je altijd graag bezig bent, maar gelukkig is het iets wat gewoon weer over hoort te gaan.
Ben al blij dat ik weer een berichtje heb kunnen plaatsen want dat werd wel tijd! Ik heb het lezen van blogs en schrijven van berichtjes ook gemist, dus hoop ik dat weer een beetje op te pakken.

Groetjes allemaal
Annemieke

8 comments:

Heleni said...

De sterrenquilt is erg mooi. Sterren zijn en blijven prachtig.

groet Heleni

Annemarie said...

De sterrenquilt is prachtig! Hopelijk is hij nog af voor de feestdagen. Vervelend voor je dat je Pfeiffer hebt. Veel sterkte en beterschap! Groetjes, Annemarie

Mascha said...

Je sterrenquilt is prachtig. En je hexagons beloven ook wat.
Groetjes Mascha

Wieke van Keulen said...

Hé Annemieke, wat is hij prachtig, maar waar ik helemaal verbaad over ben; woon jij in Haarlem eo? Ik heb het idee dat alle bloggende mensen in het oosten, noorden en zuiden van het land wonen en ik krijg een blij gevoel als ik dit lees. Ik vind het prachtig wat jij maakt. Misschien zien we elkaar nog eens, zonder dat ik het weet (op mijn site staat een foto) elkaar bij De Sampler.

ineke said...

Hoi Annemieke wat vervelend dat je in deze mand bent tercht gekomen. Beterschap en rustig aan met quilten. De sterren zien er mooi uit.groetjes ineke

Anonymous said...

Wat een mooie quilt. Beterschap en doe rustig aan.
Marjo

Karen said...

Pretty fabric choices.

Inge said...

Wat een mooie sterrenquilt!
Ben je inmiddels een beetje opgeknapt? Hoewel, met de ziekte van Pfeiffer gaat dat, geloof ik, niet zo snel hè. Sterkte en beterschap in ieder geval!

Groetjes,
Inge