Saturday 15 January 2011

'Super' Zaterdag, quiltje af en meer



Deze zaterdag was ik voor de eerste keer (de eerste keer vanwege de afstand waar ik een beetje tegenop zag) in de winkel van Quilt it & Dotty van Dorry Heel leuk, gezellig en gastvrij winkeltje en de stoffencollectie vind ik erg mooi, helemaal mijn smaak. Waar ik in eerste instantie voor kwam was voor de ontmoeting met Supergoof.
Wat een gezellige ochtend was het en wat waren de quilts van Ingrid ( Supergoof) SUPER mooi!!!! Ik heb geen foto's gemaakt. Ik was mijn toestel vergeten (dom) maar bij Supergoof kan iedereen natuurlijk al haar quilts bekijken want haar foto's zijn erg goed. Ze heeft zo'n eigen stijl van werken en stoffen combineren en heel veel geduld om van die enorme quilts te maken, daar heb ik echt respect voor. Ze is voor mij echt een voorbeeld om gewoon door te gaan met wat ik zelf wil, op mijn eigen manier, vooral niet teveel aantrekken van 'hoe iets hoort' of 'zou moeten'. Dit moet ik vast nog vaak tegen mezelf zeggen want het valt niet altijd mee om dat vol te houden. Na vanochtend heb ik nog meer zin om van alles te maken!!


En een heleboel stofjes gekocht... Zou je verliefd kunnen worden op stofjes of quilts? Ik geloof waarachtig dat dat kan na vandaag!



Dit blok is bijna klaar om aan de applicatie quilt te zetten. Beetje gek met die kleurtjes en die hondenkopjes, maar wel vrolijk denk ik.



Een paar jaar geleden kocht ik stalen, smalle stroken met wollen stoffen uit Donegal, Ierland uit een fabriek daar via een quiltwinkel daar. Ze zijn erg mooi en deze week zette ik ze eindelijk aan elkaar. Het is iets heel anders dan dat ik normaal gesproken zou maken. Mijn beer die erop zit heeft ook een paar van die stukjes aan zijn pootjes zoals je ziet. Ik moet nog even bedenken hoe ik dit ga doorquilten. Of knopen misschien?



Dit is het derde poppenquiltje van een pakketje met stof vanQuilt it & Dotty. Hij is doorgequilt en helemaal af. Het patroontje heb ik niet gebruikt, deze keer ben ik gewoon churn dash blokjes gaan maken. Wat ervan overbleef is verwerkt in de rand. Ik smelt helemaal van de kleuren!



En nog een keertje. Nog even een keer extra de maten erbij: 33x33 cm.



Sorry for all the English speaking quilters, I din't yet translate this post, maybe I will tomorrow.
Een heel gezellig weekend gewenst!

Groetjes

Annemieke

14 comments:

Anonymous said...

Hello Annemieke, what a wonderful Saturday you must have had seeing all of Ingrid's beautiful quilts. The fabrics you bought are beautiful, I know you can make a gorgeous quilt out of them. Lovely threads also and your Doll Quilt is so pretty. Look forward to the English translation...All the best, Ann

Julia said...

Hello Annemieke...I loved this post, I did a google translate..
I love all the fabrics, and teddy is so gorgeous..
The Donagal quilt will be lovely and warm for you there in winter..
Love the little doll quilt..everything!
Julia ♥

Anonymous said...

Wat heerlijk al die stofjes. Een quiltwinkel is net een snoepjeswinkel voor ons. Prachtige quilts. Wat heb jij een productie zeg...
Marjo van der Leeuw

Inge Slaats said...

Wat een heerlijke ochtend hè Annemieke en helemaal leuk dat wij elkaar nu ook in het echt hebben ontmoet.
Mooie stoffen heb je gekocht. Ik ben aan kopen niet toegekomen vanwege de drukte, maar dat geeft niet, ik kom zo vaak in Dorry's winkel. Mijn tijd komt wel weer LOL
Je poppenquiltje is superleuk geworden. Petje af hoor voor al die kleine stukjes. Ik weet dat het een leuk blokje is om te maken. Het zit ook in de Scandinavian Quilt.
Jij ook een fijne zondag verder en nog bedankt voor de link hè!

Groetjes,
Inge

Margreet said...

Wat een mooie lapjes heb je gekocht! Lekker voorjaarsachtig...En prachtig quilt/quiltjes laat je zien. Die wollen zou ik denk ik ook knopen, lijkt me lastig om door te pitten. Dat rode poppenquiltje is een plaatje. Fijne zondag! Groetjes, Margreet

Jane in Cumbria said...

Nou als ik die mooie stoffen zie die jij gekocht hebt ben ik ook verliefd!!!
Het poppenquiltje is schattig, en de mooie wollen quilt ook (niet te vergeten het lieve beertje).
groetjes
Jane

Marieke said...

Geweldige ochtend met Supergoof gehad, dus. Heerlijk: al die quilts van haar: zeker om ze in het echt te zien. En je quiltje is fantastisch! Mooie stoffen ook, die je hebt gekocht. En het quilten moet je vooral heel erg op je gevoel doen: het is één en al gevoel en dat zie je dan weer in je quilts. Geniet er maar van!

goof said...

Hoi Annemieke, ik vond het ontzettend leuk om je in het echt te zien en te spreken. Heb genoten van je verslag! En,... dat kleine quiltje daar ben ik *flieft* op,...
:o)

Annelies said...

Via een link van Goof kom ik even bij je kijken. Wat een prachtig poppenquiltje !

betty prins said...

Zo kom ik ook op jouw blog, wat een super lief quiltje en ja , je kunt verliefd worden op stofjes (ook op quiltjes..)
Ook een heerlijk klein formaat om iets op te maken!

Hennie said...

Wat heb je mooie stofjes gekocht, en je poppen quiltje super leuk ! ! !
Groetjes Hennie

Karen said...

Such pretty fabric Annemieke. The hexagon flowers turned out sweet, I LOVE your Teddy Bear and the doll quilt is wonderful! Lovely post!

Rita Vermeersch said...

mooie stofjes en werkjes!!!!
groetjes vanuit Tenerife

MarianneD said...

Zucht...wat een prachtig poppenquiltje is dat geworden!!
Mmm,die stofjes zijn om te smullen,helemaal in de kleurtjes van mijn nieuwe project,móói!!