Wednesday 25 April 2012

Pour l'amour du fils, Nantes (deel 1)


Op donderdag 19 april was ik voor de eerste keer naar Pour l'amour du fils, de handwerkbeurs in Nantes, Frankrijk. Het was een erg mooie beurs en heb het daar super naar mijn zin gehad. We waren een weekje op vakantie in le Chateau d'olonne (Vendée) en zo kon ik met de trein naar Nantes in anderhalf uur.
De stand van petra prins was de eerste in een hele lange rij. Daarna de stand van mary koval. Even met haar gesproken en gevraagd of ik wat foto's mocht maken. Hierboven zie je antieke quilts. Ik had daar wel kunnen blijven, heerlijk om al die mooie oude quilts te zien. 
Deze quilt vouwde haar man net uit. Hij zei dat deze uit de 19e eeuw was en nog nooit gewassen. Hij zag er echt uit als nieuw.
Dit is een wollen Amish quilt, mooie kleuren toch?

Linda Koenig liet in deze kamer haar quilts zien. Ik vind haar een erg aardige vrouw die héél netjes en precies werkt en hele mooie ingetogen kleuren gebruikt. De meeste van haar scrapquilts bestaan uit enorm veel stukjes.
Dit was zeker een van mijn favourieten van Linda. Misschien ga ik ook nog even naar haar nieuwe boek op zoek...
  Deze caohagan quilts zijn hand gemaakt en komen van het eiland Caohagan van de Filipijnen.
Ze zijn stuk voor stuk erg vrolijk. Leuk om hier wat over te lezen. Over deze quilts heeft ook een reportage gestaan in een quiltmania.
Dit is een van de gehaakte sjaals uit een hele reeks die ik zag op de stand van Selvedge. Veel patroontjes leken wel quiltpatroontjes en gehaakt met heel fijne zelf geverfde wol.  Selvedge is een heel mooi  magazine wat gaat over textiel. Misschien kan je het wel bijna een blad over kunst en textiel noemen. Het ziet er al heel mooi uit. Had ik ook bijna een abonnement op genomen. Voor je het weet kan je op een beurs bakken met geld uit gegeven hebben...maar het blad blijft wel trekken moet ik zeggen.
Tot zover even het eerste deel over de Franse beurs anders wordt het misschien zo lang. Hier bij David kan je nog veel meer foto's vinden over de beurs en de workshops die je daar kon doen.  Helaas had ik daar niet zoveel tijd voor. In mijn volgende berichtje schrijf ik over Kathy Doughty, Bridgette Giblin en andere.
Dat was even wennen met de nieuwe lay-out van blogger, ik hoop dat  dit bericht er goed op komt.
Groetjes
Annemieke

2 comments:

Margreet said...

Wat leuk dat je naar deze beurs kon gaan ! Volgens mij was het wel de moeite waard, de quilts van Linda Koenig spreken mij ook erg aan. Prachtige quilts! Ik ga meteen even een kijkje nemen op haar site. Groetjes, Margreet

Willy said...

Wat leuk dat je dit bezoek gecombineerd hebt met een weekje vakantie. Er is veel moois te beleven op het gebied van quilts. Leuk dat ik zo even mee kon kijken.
Groetjes,