Tuesday 3 April 2012

Hexagonnetjes dollquilt en caddy af!


En weer een dollquiltje af. Het is een quiltje van een pakketje van Quilt it & Dotty. Alleen voor de bruine blokjes en de geruite buitenrand heb ik een andere stof genomen, donkerder dan er oorspronkelijk in zat. Deze top lag er al even en liet ik al eens zien. Het werd wel tijd om hem af te maken:) Er zitten 173 hexagonnetjes in (met zijden van 1/2 inch). Hij is met de hand genaaid en gequilt, op het aanzetten van het biesje na dan.


Er zit een grappige achterkant tegen aan die ik vond bij de Sampler in Haarlem, in de uitverkoop. Het was een hele meter, dus daar kan ik nog veel meer mee doen. Er zit een klein biesje van bloemetjesflanel om heen. De driehoekjes maak ik ipv een tunnel, bij de meeste poppenquiltjes, dat is wat makkelijker en sneller te naaien.


Hier is het quiltje nog eens binnen op de foto, voor de quiltboeken. Hij is 37cm bij 41cm groot.


En omdat het bijna pasen is, is hier het roze konijn die boven op de plank zit, van héél dichtbij. Ik heb hem al wat jaartjes geleden gemaakt ( eigen patroontje) en in het voorjaar haal ik hem weer uit de vitrine kast. Hij is niet zo groot hoor, hij meet maar 12 cm (zonder oren), maar heeft wel echte schijfjes in armen, benen en nek. De stof is een zijde pluche die eerst heel mooi glanzend is en dan heel rommelig en zacht wordt zo gauw je er mee gaat werken.


Hier kan je het patroon bestellen van deze caddy. Super leuk om te maken! Barbara houdt ook een blog bij. Daarop zie je boven tussen de foto's de caddy als breitas. Ook een goed idee lijkt me. Als je haar mailt kan dat ook in het Nederlands, want ze is Nederlandse en woont in Zweden. Soms lees ik dat ze cursussen geeft bij Quilt it & Dotty.
De buitenkant is meer hard roze dan je hier ziet. De late zon maakt hem een beetje oranje. Hij is van baby ribstof, van de markt.


Binnenin zitten zakken (die kan je ook aan de buitenkant maken). De stof binnenin is een katoenen ruit, wel verstevigd zodat de caddy goed blijft staan.


De ene rij zakken is van molentjes stof en blauwe ruitjes en


de andere rij zakken van een Japanse bloemetjes stof. Zelfs de biaissquare van 20cm past erin, handig toch?


Nadat hij genaaid was moest ik hem alleen nog keren, wel een klus maar leuk om te doen, want dan pas zag ik hoe hij geworden was. Ik maak hem vast nog eens en zal dan foto's tussendoor maken.

Groetjes
Annemieke

14 comments:

Sew Create It - Jane said...

That caddy is adorable...just the thing to bring all your tools and fabrics to class :o)

Marga (MarPie) said...

Leuk dat patroontje heb ik ook nog liggen (liggen er nog een paar die nog gemaakt moeten worden) maar 173 van die super kleine hexagonnetjes....tjonge wat veel. Vind hem/haar wel heel erg leuk geworden. Wat slim van je die drie hoekjes in de hoeken in plaats van een tunnel, dank je wel voor de tip. Handig je tas en heel leuk zo van babyrib. Heel veel plezier ermee.

Groetjes,
Marga♥

P.s. wij kunnen met zijn tweeën wel een speldenkussenruil houden als je wilt?

Heleni said...

Wow, wat vind ik de tas leuk.....heel handig maar ook leuk om te zien.
Je poppenquiltje is ook erg leuk.

groet Heleni

Willy said...

Wat laat je veel leuke dingen zien.
Die caddy is erg leuk en handig en de roze stof vind ik heel mooi.
Hexagonnetjes blijven mooi. De kleuren die je hebt gekozen vind ik ook heel goed bij dot poppenquiltje passen. Erg leuk!
Ja, dat haasje, onvoorstelbaar dat hij zo klein is en ook nog voorzien van schijfjes. Heel apart in het roze.
Groetjes,

Ineke said...

Heel leuk hexagonnen-quiltje en je caddy is helemaal top!!!
Groetjes, Ineke

Yvonne aka sommeke said...

Kom hier via Katrien en de speldenkussentjes terecht en vind wel ander moois!
Wat een schattig poppenquiltje en een superhandige tas!
(en natuurlijk mag dat kleine roze konijntje er ook wezen!)

Maureen said...

Lovely projects!

Sue-Anne said...

Hi Annemieke, I think your little hexagon quilt is delightful and I am so in love with your bears!! Your Caddy looks like a very handy basket to have.

ineke said...

Wat een leuk dollquiltje is het geworden. Ik weet nog dat je er mee bezig was, toen ik je in de sampler zag liet je het zien. Mooi is het geworden. Die tas lijkt me ook heel handig, zo alles bij elkaar. groetjes ineke

AnitaS said...

Prachtig quiltje en een mooie tas. Fijne dag.

libbyquilter said...

love that little hexie quilt~!!!~
an interesting setting and such tiny hexies~!

:-)
libbyQ

Karen said...

Such a pretty post! Love the little hexie quilt, the backing fabric is lovely too and the pink bunny, so sweet! Excellent caddy!

Millie en Miles said...

Wat een super leuke dolquilt maar je tas is ook Fantastisch echt prachtig !!!

Annelein said...

Wat een leuk quiltje. Ik ben ook bezig met een hexagonquiltje van een pakketje van Dorry...

Haar stofjes zijn wel allemaal gebruikt, maar bij mij zijn de bloemetjes los van elkaar komen te liggen.

Jou quiltje ziet er erg lief uit! En je haasje... is een dropje... nou ja...om op te eten is-ie wel *Ü*