Sunday 2 March 2014

Stripey blanket, Hexagon panel quilt and new book.

 Een nieuw werkje en superleuk om te doen. Ik ben niet de enige heb ik ontdekt, die hieraan begon! Ik hoor van andere dat ze ook met streepjes haken. Kijk hier komen de kleuren die ik koos:

I just started this new crochet blanket. I'm not the only one who is working on this! Lots of people are working on it. Here are my colours I chose:


De deken zag ik op pinterest en het patroon vond ik  hier op het weblog van Hannah,  South Carolina, USA (in het Amerikaans) .  Hannah verteld in een stukje dat zij haar inspiratie weer haalde van Jules  in Australië.  Ook is een vertaling van het patroon in het Nederlands te vinden op de site van Terray hier , alleen krijg je dan iedere week een paar toeren van het patroon, dus daar staat nog niet alles op.

I first saw the blanket on pinterest and found the pattern here on Hannah's weblog (South Carolina, USA). Hannah wrote that she found the inspiration for this here on Jules's weblog in AUS. You can also find a translation in Dutch at Terray's weblog, here but it is not the whole pattern yet, she gives one part each week.

De bolletjes acryl komen van de haakwinkel in Alphen aan de Rijn. Het is zacht en makkelijk om mee te werken. Ik haak op naalden 4 en 4,5 als het om steken gaan die een strakker resultaat geven. Leuke winkel met een grote sortering garen en aardige mensen. Hun website is ook erg mooi en duidelijk.

I bought the yarn here at a crochet shop in Alphen aan de Rijn. It is soft and easy to work with. I use a number 4 needle (sometimes 4,5 when the special stitches give a to tight result). It is a nice shop and they have a good website and service.

Dit is een nieuwe hexagon panel top aan het worden. Ik vind het leuk om met hexagons en de Engelse paper piecing methode te werken maar dat was misschien al duidelijk want misschien zag je al dat ik er al meer mee maakte. Morgen maak ik wat meer foto's van de panelen die al klaar zijn. Het patroon en idee komt van het boek 'Feathering the nest' van Brigitte Giblin.

This is the start of a new hexagon panel top. The pattern is from Brigitte Giblin's book: Feathering the nest. I used this method (Enlish paper piecing) before and I like working this way. I hope to make more photo's tomorrow from the panels that I already have.

Ook uit Australië komt Kathy Doughty. Van haar is net dit boek uit, vol inspiratie en een heleboel kleuren.

And this comes from Australia too, the new book from Kathy Doughty. It is full of inspiration and colours.

Gezellige avond verder,
Groetjes
Annemieke

1 comment:

Pauline said...

Wat leuk dat je ook besmet bent met het haakvirus net als veel mensen om mij heen (ik niet hoor, ben te druk met lapjes) wat een zalige kleurtjes heb je gekozen!
Wat een super leuk hexagonnen panel heb je gevonden! Enig!
Dat boek ziet er heel aantrekkelijk uit, bedankt voor de tip!