Wednesday 19 June 2013

Cottage Garden bloemenmandjes en meer hexagons

Deze bloemenmand komt uit het boek 'Quilting the garden'  (Barb Adams & Alma Allen & Ricki Creamer). Deze liet ik nog niet eerder zien omdat ik een beetje aan het worstelen was met de ondergrond. Eerst zaten alle stukjes op linnen. Ik zag wel dat het erg grof en hard was maar het duurde nog even voordat ik het er allemaal afhaalde. Nu zit het op een okergele ondergrond. De kleur vind ik erg mooi maar om alle stofjes erbij te zoeken uit eigen voorraad viel niet mee.Ik ben nog niet zo tevreden met de 2 donkere sterren en wat blaadjes. Ook deze uitvoering heeft al verschillende applicaties gehad die er alweer afgetornd zijn. Tja zo blijf ik bezig, maar als het niet naar mijn zin is dan blijft het maar liggen.

In het boek staan 2 uitvoeringen zoals je hierboven ziet. De rechter vind ik het leukst. Misschien begin ik wel helemaal opnieuw en maak ik van het okergele blok iets anders, bijvoorbeeld een medaillonquiltje.Ik vind het niet erg om het blok weer te maken want ik ben nog steeds weg van dit patroon.

 De tuin puilt uit. Ook dit jaar hebben de klaprozen zich weer zelf opnieuw uitgezaaid. Hier bij de roze geranium.
 En hierboven bij de bieslook.

Alle planten staan veel hoger dan andere jaren, het geeft bijna een oerwoud gevoel. De klaprozen staan in de andere helft.

Een blauwe geranium...zo'n mooie kleur!

 Dit projectje gaat mee in een broodtrommeltje als we een eind in de auto moeten. Ik begon het in het voorjaar toen we naar Frankrijk reden en ik iets makkelijks wilde doen. Ik dacht ik kies kleuren uit die ik normaal niet gebruik zoals groene en oranje stofjes. Het ziet er nog een beetje simpel uit maar misschien wordt het nog wat.

En dit laatste project wat ik vandaag uit de kast haalde, naar een patroon uit het boek van Brigitte Giblin, liet ik wel eens eerder zien. Het heeft even geduurd maar nu ben ik begonnen met het opvullen van de hoeken. Ook dit zie ik in gedachten nog niet helemaal klaar. Waarschijnlijk komt dat ook omdat ik hier ook kleuren heb gebruikt die ik normaal niet pak.
Lizzy zat een beetje in de weg, maar ja,  als ik iets verder ben en wat meer vertrouwen krijg in de goede afloop van deze hexagonnetjes, laat ik weer een nieuwe foto zien.

Fijne avond,

Annemieke

6 comments:

Jane in Cumbria said...

Wat staat je tuin er prachtig bij. Ja, moeilijk is dat als je niet helemaal tevreden bent over iets. Ik vind zelf ook de rechterbladzijde het mooist. Succes ermee!

Lida said...

Jeetje wat een klus en ik vind dat geel juist mooi en ook die donkere stereen, ik zou gewoon verder gaan, want met randen erom heen ziet het er weer heel anders uit!
Je tuin is prachtig, helaas zie ik in mijn geen papavers nog, ben bang dat ze helemaal verdwenen zijn! Groetjes
Lida

Phebe and Jane said...

Wat een prachtige tuin! Die roze geranium heb ik ook in de tuin. Die breidt zich zo enorm uit. We zijn ooit begonnen met 3 plantjes, maar nu is het wel 3 m2.
Groetjes,
Marian

Miranda said...

Heerlijk nog eentje die aan dit quiltje werkt!
Ik moet aan mijn 5de blok beginnen en jou kleurkeuze is toch echt iets waar je zelf tevreden mee wilt zijn....en je hexjes zo leuk zo met die fuzzycut!

Karen said...

Your applique block is very well done. Nice fabric choices.

Nifty Quilts said...

Your blocks and your garden are all very beautiful!