Sunday 26 August 2012

Heel veel klusjes...


Het is al weer even geleden dat ik hier schreef, dus ik zal iedereen weer een beetje bijpraten, de komende tijd. Mijn top van 'Patchwork of the Crosses', naar een patchwork van Lucy Boston, is af!
Voor het quilten moet ik eerst nog even nadenken. Er zitten 2164 stukjes in en het was enorm leuk om te doen!


Hier nog even een 'oudje'  die al héél lang lag te wachten op het quilten, dus die moet eerst af.

 Ik quilt met een dikke draad. Het is fijn om te doen en gaat snel. Ik heb wel een dikke achterkant waar ik een beetje spijt van heb, maar nu zit hij er al eenmaal aan.
Zo af en toe oefen ik op mijn Pfaff met het 'free motion' quilten, zodat voortaan het quilten van machine genaaide quilts wat sneller af kan zijn.
Het vergt wel véél oefening, waardoor ik veel van die oefenlapjes overhoud. Binnenkort moet ik toch maar eens op iets oefenen wat niet op de rommelstapel eindigt. Ik vind het een beetje zonde van al die stof, garen en vulling.

 Naast al het vorige ben ik tijdens mijn vakantie naar Engeland ook al begonnen aan een ander naaiklus(je) met de hand. Het zijn halve hexagons van 2 inches ( is de maat van één zijde langs de buitenkant). Intrigerend hoe er door gebruik van donker, middel en lichte stof zoveel diepte kan ontstaan toch?
Tot nu toe zijn alle blauwe stofjes nog verschillend maar ik weet niet of dat zo gaat blijven. Ik heb er dan zoveel nodig... eerst maar eens kijken hoe groot hij wordt met mijn eigen blauwe voorraad en wat stofjes die ik van mijn vriendin, Marieke (zonder blog) kreeg.

Uit dit nieuwe boek van Gwen Marston, zou ik ook graag iets gaan maken. Zoveel inspiratie! En ik had al haar andere boeken ook al....Mijn plannen voor nieuwe quilts ploppen al weer héél snel tevoorschijn, als ik al het andere ( en dat is veel)  nog niet eens af heb, maar ja daar hebben wel meer mensen last van denk ik, hoop ik ook :)

Groetjes
Annemieke


13 comments:

Marga (MarPie) said...

Jeetje wat is die top mooi, blijf er naar kijken.
Weet je al hoe je die gaat door quilten?
Mooi hé wat een effect stofjes kunnen geven. Heerlijk moet ook altijd een handwerkje erbij hebben. Vaak is het toch iets wat met kartonnetjes te maken heeft.
oefenquilt Hoop dat de link werk, dit is misschien een idee om toch te oefenen maar met een doel. Jij hebt de zelfde machine als ik, waar heb jij hem opstaan als je gaat quilten en welk garen en naalden gebruik jij? Hoop dat je het niet erg vind dat ik het vraag.

Groetjes,
Marga♥

Anonymous said...

What beautiful quilts you have made.

Annette said...

Your quilt is beautiful!

Grit said...

Der Lucy Boston Quilt sieht fantastisch aus.
Auch Dein Oldie sieht einfach Klasse aus. Und die neue Arbeit wird ebenfalls ein Traum.
Liebe Grüße Grit

AnitaS said...

Mooi is je top geworden. Ik ben opgehouden om proeflapjes te maken met machinaalquilten. Ik doe het nu op echte quilts. Niet altijd perfect, maar het lukt best.

Wilma Kuin said...

Oh wat een prachtige dingen laat je zien,... ik zit te kwijlen op mijn toetsenbord!!
;o)

Willy said...

Na een weekend met heel veel quilts kan ik er nog niet genoeg van krijgen. je top is prachtig en de klosjes blijven mooi. Wat zijn die hexagons in twee kleuren ook mooi. Een heel speciaal effect.
Groetjes,

Joyce said...

Wow!! Wat is je POTC een BJOETIE!! Echt héél erg mooi.
Ja en wat je daaronder laat zien is ook niet te versmaden......
:o)

betty prins said...

Ja, die top, wat een prachtige quilt gaat dit worden! En dan je andere 'werkjes', er is ook zoveel moois te bewonderen, dat boek lijkt mij ook een aanrader....

Karen said...
This comment has been removed by the author.
Karen said...

Beautiful Annemieke, I love your Patchwork of the Crosses! Your Klosjes quilt is coming along nicely and I LOVE your new project.

ineke said...

Mooie top zeg en ja het probleem komt mij bekent voor. Alles op zijn tijd dan maar. Groetjes ineke

Daniëlle said...

Wat is de top gaaf geworden zeg! Heb je alles op de rand geappliqueerd? Mooie dag, liefs, Daniëlle