Monday 12 March 2012

Mandjes, molens en blokkenrij van POTC


Veel mooie stoffen blijven bij mij in de kast liggen uit een soort voorzichtigheid, of misschien zuinigheid. Ik heb nu alles wat ik erg mooi vind van de rode/roze stoffen eruit gehaald en daar maak ik mandjes van. Allemaal anders van formaat. Het enige wat hetzelfde is is de hoogte van de blokken, de rest snij ik 'los uit de hand' en naai ik met de machine. Leuk om te doen!


Dan de molens....Gisteren waren we in de zaanstreek. Nou heb ik nog nooit zoveel molens en mooie huizen op een dag gezien. Ik heb maar een paar foto's gekozen. Alles laten zien is wat veel.
En dan de namen...Dit is bijvoorbeeld de Woudaap uit 1651 in Krommeniedijk.


De bewoonster had net de vuilnisbak geleegd.Ik heb even snel naar binnen gekeken en zag mooie lichtblauwe keukenkastjes. Net als de rand aan de onderkant van de kap van de molen.Hier zie je die lichtblauwe kleur. Mooi he?In een bijgebouwtje hingen hele mooie gordijntjes.


Om bij deze molen: het Prinsenhof (1722) te komen moesten we een heel eind door een weiland. Overal om ons heen was gras en kon je heel ver kijken.


Rozetje aan de voorkant van zomaar een Zaans houten huis.


Dit is een schuurtje van de molen 'het Pink'. Ik moest even die groene kleur laten zien. Is dat even goed te zien in de middagzon!


Deze foto nam ik ook voor de kleurencombinatie. Het rood lijkt erg op mijn naaidoos die ik aan het verven ben.


En een kleine octagon met allemaal kleurtjes. Ik heb nog veel meer foto's maar zal maar niet alles in dit bericht zetten, dan word het zo'n lange 'lap'.


Over lap gesproken, de eerste blokken van de patchworkblokken van Lucy Boston zitten aan elkaar. Nou wordt het echt!

Groetjes
Annemieke

12 comments:

Inge said...

Wat gaaf, die mandjes en inderdaad, zulke mooie stoffen! De rij met Lucy Boston blokken is ook prachtig. Jij werkt super netjes en op deze manier een foto vind ik ook erg leuk.
Mooie molens!

AnitaS said...

Leuk die mandjes en helemal mijn kleuren. Je Lucy Boston wordt ook mooi. Met zon ziet alles er zoveel leuker uit.

Karen said...

Beautiful, beautiful photos, such a nice way to spend the day. Love the baskets and your Lucy Boston POTC!!!

betty prins said...

Prachtige molens heb je gefotografeeerd, de kleuren alleen al hier en daar, een lust voor het oog.
Je Lucie boston blokken zijn mooi, ik ben zo benieuwd hoe het er straks uit zal zien.

Phebe and Jane said...

Wat leuk, die mandjes die je hebt gemaakt. Grappig dat ze allemaal anders zijn. Dat is veel leuker dan allemaal dezelfde mandjes.
Mooie foto's!
Groetjes,
Marian

Suuske said...

Ik herken dat zo goed, dat moeite hebben om je mooie stoffen te gaan gebruiken. Dat heb ik dus ook.
Je mandjes zijn erg prachtig. Wat een mooie foto's ook van de Zaanstreek. Ik ben er nog nooit geweest maar zie wel dat het een aanrader is.

Groetjes, Suzanne

ineke said...

Ja ook ik herken dat, maar probeer er tegenwoordig wat makkelijker mee om te gaan. Je blokken zijn prachtig en met zo'n hele rij spreekt het nog meer.Succes met je mandjes(stofjes). groetjes ineke

Anonymous said...

Absolutely beautiful photos Annemieke, what a lovely place to visit and I also adore your blocks. Gorgeous fabrics you have used.

Jane in Cumbria said...

Prachtig al die mooie Hollandse fotos, en dan die fantastisch mooie blokjes...!!
groetjes
Jane

Carin Wijnand said...

Wat een leuke en gezellige blog.
En wat een inspiratie is hier op te doen. Prachtige handwerken.
gr. Carin Wijnand

Willy said...

Hej Annemieke, leuk dat je via een linkje bij mij op het blog terecht kwam. Mooie mandjes heb je gemaakt, leuk om ze in verschillende formaten te maken. Die molens in de Zaanstreek zou ik ook nog wel eens willen bezoeken, mooie foto's heb je er van gemaakt.
Fijne week, groetjes

Williebillie said...

Hallo.
Leuk al die patroontjes. . Heel veel inspiratie om op te doen.Maar heb je misschien ook iets om een overhanddoek te maken. Mijn moeder is aan een nieuwe toe. Ze wil hem graag zelf maken. Ze is nu 87 jaar en houdt van een beetje nostalgie.
Alvast bedankt voor je idee.
Groetjes
Wil van Mer