Tuesday 21 February 2012

Civil War Diairy Quilt, eindelijk klaar!


Durf het bijna niet te zeggen, maar in augustus 2008 begon ik aan deze quilt! Ik volgde een hele leuke Civil War Diairy Quilt cursus ( zo genoemd naar dit boek, gegeven door Cathelijn bij de Sampler in Haarlem. Naast dat we technieken leerde om de blokken te maken, kregen we steeds een stuk geschiedenis over de productie van textiel in de 19e eeuw en de burgeroorlog in Amerika.
Nadat de top in elkaar zat, bleef hij liggen, totdat hij gequilt zou worden...Hier hangt hij dan eindelijk. Je ziet hem hier voor het Cruquiusgemaal in Cruquius. Dit is de grootste stoommachine ter wereld die in 1849 tot 1854 de Haarlemmermeer droogpompte. Daarna tot 1912 de meer droog bleef houden en na 1934 museum werd. Ik dacht ik fotografeer de quilt bij een gebouw dat er ook al was in de tijd van de Amerikaanse burgeroorlog (die was van 1860 -1865). Door de harde wind die er stond was dit de enige bruikbare foto. Hij waaide bijna weg!


Detail van rechtsonder. Ik heb allerlei stoffen gebruikt, van oud tot nieuw, replica's en oude overhemden. Wel een beetje druk vond ik halverwege, maar ja, zo gaat dat bij mij wel vaker...


Omdat ik nou toch bij het gebouw stond wilde ik nog even wat ramen laten zien. Zijn ze niet gaaf? Deze foto's wil ik misschien nog eens gebruiken voor in een quilt.


Detail van rechts boven en


van links boven.


Dit raam heeft helemaal mooie vormen! Het gebouw is toch al zo'n 163 jaar oud en vorig jaar gelukkig gerestaureerd, want dat was hard nodig.


Detail van linksonder. In het vierde blok van links op de tweede rij zit een klein fotootje van president Obama. In het originele blok zat daar een foto van president Lincoln, maar omdat in dat jaar Obama president werd vond ik het wel leuk om hem erin te zetten.Het achterkantje. Het quiltwerk was ik eerst met de hand gestart en helemaal niet tevreden over. Daarna helemaal uitgehaald en met de machine gequilt. Nu ik de quilt na een hele tijd wilde afmaken was ik natuurlijk mijn oude machine kwijt en moest het verder met de nieuwe. Nu zou ik het quilten misschien weer anders doen, maar vooruit, afmaken was voor mij nu belangrijker.


Bij deze quilt vind ik het patchwork toch het belangrijkst. Er zijn blokken bij die zo'n 70 stukjes bevatten terwijl de blokken maar 15 bij 15 cm zijn. Er zitten enorm veel uren in al het patchwork. De meeste blokken zijn op de paperpiecing methode gemaakt.


Deze foto is genomen op mijn bed toen hij nog een beetje lag te bekomen van de was en de droger. Hij meet in totaal 1.45m lang bij 1.45m breed. Alles is machinaal gedaan ook de 'binding' (dit voor het eerst, ging goed:) Gelukkig gebruikte ik 4 colourcatchers want die kwamen er toch wel bruin uit. Misschien van de buitenste rand. Die is nogal donker. Er staan hele kleine sterren op en ik kocht hem in Ohio in een 'Amish' gebied in een quiltwinkel daar. Als hij helemaal droog is ( ik durf hem niet te lang in de droger te laten) dan komt hij op de ontbijttafel te liggen.

Een gezellige avond,

groetjes
Annemieke

18 comments:

Heleni said...

Prachtig quilt geworden Annemieke. Heel mooi kleurgebruik. Wat fijn hè, dat tie nu klaar is.
Veel plezier ervan.

groet Heleni

Marja said...

Dag Annemieke,

Hij is heel mooi geworden, en ik vind de kleuren prachtig bij elkaar!
Mijn ervaring is als je zelf een tijd met je neus op een quilt 'zit' dat je gaat twijfelen over de kleuren, een buitenstaander kijkt daar toch anders tegenaan.

Groet,
Marja

Mascha said...

Prachtig! Heel mooi met die donkere rand er om heen.
Groetjes Mascha

Margreet said...

In één woord: *P*R*A*C*H*T*I*G* !!!!! En ik vind dat je er helemaal niet lang over hebt gedaan, zeker niet als ik lees dat er blokjes bijzitten met wel 70 stukjes ! Leuk dat je hem over de tafel gaat leggen, kun je er elke dag van genieten. Groetjes, Margreet

katrien said...

Prachtig is ie.
Ik ben zopas klaar met alle blokken,nu in elkaar zetten.

Ineke said...

Schitterend!!!!!!!!!!! Ik wil deze ook zo graag eens gaan maken. Groetjes

Anonymous said...

Hello Annemieke, your Civil War quilt is certainly very beautiful, I really like the sashing fabrics and border. This is a stunning quilt.

Wieke van Keulen said...

Tjonge wat een prestatie. Ontzettend goed dat je hem afgemaakt heb. Ik heb de blokken wel af (misschien hebben we wel dezelfde cursus gevolgd) maar nog maar 18 blokken aan elkaar genaaid met sashings, maar waar hij nu verblijft, ik zou het niet weten. Ergens tussen al mijn troep. Nou, Annemieke hij is ontzettend mooi en je kunt trots zijn op je resultaat en doorzettings vermogen. Top

quilting Jeannet said...

Het is werkelijk een plaatje van een quilt geworden, heel mooi van kleur.

Inge said...

Schitterende quilt, mooie foto's.

ineke said...

Wow wat mooi Annemiek en hoe zo lang over gedaan....LOL (zo herkenbaar. Leuk de details erin.Wat een mooie omgeving hebben we, leuk dat je dat zo onder de aandacht brengt. groetjes ineke

betty prins said...

Wat een prachtige quilt is het geworden en wat heerlijk dat je hem af hebt kunnen maken. De twijfel als je er mee bezig bent (heel herkenbaar..) en dan toch doorgaan, top hoor!
Dit is de eerste CW quilt die mij aanspreekt, door zijn kleur denk ik.

Sjoukje said...

Hij is heel erg mooi! Ik houd ook juist van die felle kleuren!

Gert said...

Wat is deze mooi geworden zeg, heel goed werk. De kleuren die je gebruikt hebt vind ik erg mooi, zeker een quilt om trots op te zijn.

AnitaS said...

Wat is hij mooi geworden. Daar mag je trots op zijn.

Marga (MarPie) said...

Beetje laat maar dat mag de pret niet drukken hé.
Vind de quilt schitterend en ook een hele toepaselijke lokatie om haar te fotograferen. Mooie foto's al is de quilt mooier. Vind het leuk dat je allerlei stofjes er voor gebruikt heb oud en nieuw.

Groetjes,
Marga♥

dutch sisters said...

Wat een prachtige quilt! Ik vind je keuze van kleurgebruik erg mooi. Geniet ervan!

Els said...

Dat is een prachtige quilt geworden!!