Tuesday 12 July 2011

Klaar!!! Applicatie/sampler quilt finished!


Aan het eind van de middag, vlak voor de regen, toch mijn applicatiequilt nog even op de foto gezet. Zonnig weer was beter geweest, maar de weersvoorspellingen zagen er niet best uit en ik kon niet meer wachten...Ben opgelucht, blij, maar ook een beetje onwennig dat deze quilt klaar is. Er zitten heel veel uren in en 'uitprobeersels'.
Ik zal hem even uitvouwen en hier komen de blokken van boven naar beneden, beginnend van links naar rechts:
Zelf getekend, maar het idee is van een oude quilt. Leuk blok, kon ik goed biais maken en besjes appliceren oefenen. De driehoekjes rechts hiervan, zijn overgebleven stukjes van de 'vliegende ganzen' even verderop. De 'churn dash' blokjes zijn enkele van mijn favoriete patroontjes.


Ook een eigen blok en ook dit idee komt van een oude quilt. De mandjes daaronder zijn uit een boek van Gwen Marston.


Dit huis is uit het boek: You're invited van Blackbird design. Ik heb alleen het huis zonder patroon gemaakt dus het wijkt een beetje af. Erg leuk om huizen te maken! Daaronder maakte ik voor de eerste keer 'vliegende ganzen'. Ook blokjes die ik zeker nog vaker zal maken.


Dus kwam er nog een huis. Deze is zelf bedacht, maar ik ontdekte de William Morris- achtige bloemtjes van Michele Hill en was er helemaal weg van. Of ze nou helemaal bij het huis passen, daar ben ik nog niet uit, maar ze zaten er al op voor ik het wist.


Dit blok maakte ik ook zelf. Het appliceren en zelf blokken tekenen leerde ik, een paar jaar geleden, van Lucy uit mijn quiltwinkel De Sampler .


Dit was een zelf bedacht blok die eerst onderin de kast belandde maar hij mocht toch meedoen. De hardroze stof is uit de zestiger jaren van een tafelkleed van mijn moeder. Het stofje ( en ook wat vaal roze stukjes) komen nog een paar keer terug in de quilt. De vogeltjes tekende ik zelf maar de aardbeien zijn weer van Michele Hill.


De hexagonbloemetjes kwamen tot mijn verbazing ook onder uit de kast. De kleuren waren een beetje afwijkend maar het was toch al een wat bont geheel, dus na wat wikken en wegen, zijn ze in de vaas beland.


Mijn zelf gemaakte, laatste huis. In zo'n huis met een veranda wil ik nog weleens wonen. Ik word blij van die oranje kleur (replicastofje), vooral als hij met rood of roze gecombineerd wordt. De balletjes zijn van restjes en ga ik gauw nog eens maken.


Dit is ook een blok waar ik er maar een van maakte. Ook deze heb ik naar aanleiding van een cursus gemaakt bij mijn quiltwinkel De Sampler in Haarlem, tijdens een cursus: feathered star. Een goede cursus om precies te leren werken. Ieder klein foutje in dit blok zag je direct en moesten we dan ook gelijk weer uithalen, net zolang tot hij helemaal goed was. Ik vind het een erg mooi patroon. De teckeltjes zijn van Janet Kime en zijn volgens de paperpiecing methode gemaakt.


Nog even de quilt op het hekje van mijn volkstuintje. Hij hangt wel op de grond maar hij moet nog gewassen. Dat stel ik nog even uit want ik vind het toch spannend.


En hier is hij dan helemaal...ik ben er echt blij mee. Hij ligt op het gras van een parkje dichtbij.


Ik zit steeds naar de quilt te kijken en hij voelt ook heel lekker aan, niet geheel onbelangrijk vind ik. Hij komt in een lange gang te hangen en eerst maar even kijken of hij na het wassen recht wil hangen;)

Hier komen nog even de maten en wat wetenswaardigheden:

de maten: 1.95m br.x 2.08m l.
Alle blokken zijn anders van maat omdat het overgebleven blokken of blokken n.a.v. een cursus waren, alle tussenblokken zijn ook anders van maat. De quilt is in grote blokken op de 'quilt as you go' manier aan elkaar gezet. Borduurwerk met DMC, 2 draadjes dik.
quiltwerk: dik en dunner katoenen haakgaren, dmc borduurgaren, WDW quiltgaren (verloopt van kleur) uiteprobeerd en alles gequilt zonder patroon en zonder quiltring.
stof: voor- en achterkant katoen. De stofjes kwamen uit de voorraad. Sommige restjes van een quilt uit 1991 en het hardroze ( achter 2011) en het grauw roze ( in de 'churn dash' en 'broken dishes' blokjes bv) van een tafelkleed uit de jaren 60. Ik gebruikte van alles door elkaar maar probeerde wel steeds kleurtjes terug te laten komen en op te maken!
vulling: wollen Hobbs.

Mocht ik nog iets of iemand vergeten dan is dat niet met opzet gedaan. Mijn werkwijze was nogal rommelig maar het was leuk om te doen. Een wit laken aan de muur was dan ook erg handig om de blokken op te hangen en (heel vaak) weer te verschuiven.

Alvast bedankt voor het lezen en kijken van mijn lange verhaal!

Groetjes

Annemieke

25 comments:

Sue-Anne said...

Your quilt is stunning. Congratulations on finishing such a beautiful quilt.

Nardy said...

Wat een prachtige quilt geworden! Ontzettend leuk dat je het patroon zelf gemaakt hebt. groetjes Nardy

Heleni said...

Wat heb je op een ontzettend leuke manier dit quilt gemaakt Annemieke. En het leukste van dit alles is, dat hij fantastisch mooi geworden is!!!!!

groet Heleni

quilting Jeannet said...

Wat heb jij een prachtige persoonlijke quilt gemaakt zeg, echt geweldig! daar kun je trots op zijn, kan me voorstellen dat je een beetje beduusd was toen hij klaar, dat gevoel heb ik ook altijd.

Groetjes, Jeannet

Ineke Platvoet said...

Ik heb met bewondering gekeken naar deze prachtige quilt. Leuk dat je sommige blokken zelf ontworpen hebt. Het verhaal was niet te lang - heb het met belangstelling gelezen.
Trouwens je volkstuin mag er oo zijn - wat een kleurenpracht.
Groetjes Ineke

Margreet said...

Wat een schitterend quilt!Complimenten hoor! En dan helemaal zelf bedacht, dat zou ik niet kunnen!De kleuren vind ik ook al zo mooi, ik ga nog eens kijken....Groetjes, Margreet

Cristina said...

STUPENDA....il tuo quilt è magnifico BRAVA....
cri

Ageeth Dorsman said...

Ik val bijna van mijn stoel! Wat heb
jij een schitterende, persoonlijke
quilt gemaakt, met zoveel verschil-
lende technieken en stoffen, en alle-
maal even mooi geworden! Mijn compli-
menten, hoor! Wel even een tip: doe
heeeel voorzichtig wassen, ivm de
garens van WDW, die zijn niet allemaal
echt kleurvast.
Groetjes van Ageeth Dorsman.

Marja said...

Hallo Annemieke,

Wat is'tie PRACHTIG!
Ik ben tot nu toe nooit zo van t appliceren geweest, maar nu ik die van jou zag kreeg ik er zowaar zin in.
Geniet er even van dat'tie af is en dan op naar de volgende.

Hartelijke groet,
Marja

Hennie said...

Wat een prachtige quilt Annemieke ! ! !
Groetjes Hennie.

Peti said...

ooooh, hier hou ik zo van 'een quilt met een verhaal'! Een echte 'levensquilt' en 'toekomst' aangezien het huis met de veranda nog moet komen ;-)) Het totale plaatje ziet er ook nog eens heel mooi uit! super gedaan. groetjes Peti

Willeke said...

Ik vind 'm heel mooi geworden. Een genot om naar te kijken. Daar zul je veel plezier van hebben!

Debby said...

Wat een prachtige quilt!! Daar mag je trots op zijn!!

Groetjes Debby

Mascha said...

Wat is dit prachtig. Hier mag je trots op zijn.
Groetjes Mascha

Pinkadot Quilts said...

Your quilt is gorgeous and so is that garden! Is it your garden?

Inge Slaats said...

Hoi Annemieke,

Wat een prachtige quilt is dit geworden en wat heb je er een geweldig leuk verhaal over geschreven. Schitterende foto's ook. Zowel de foto's als het verhaal zijn een bron van inspiratie. Ik loop soms ook tegen dingen aan en hier lees ik dan iets over het quilten, zonder patroon en zonder ring en dan denk ik ik, ja zo werk ik ook en soms is het uitproberen en lukt het niet, maar uiteindelijk komt het dan toch goed.
Ik vind alles helemaal superdesuper. Ik weet geen geschikter woord dan dit laatste, zó enthousiast ben ik!

En nu alleen nog maar lekker genieten van dit prachtstuk!

Groetjes,
Inge

Anonymous said...

Een genot om naar te kijken! Ook voor een quilt-leek als ik. Heel mooi; die kleuren, stoffen, technieken, patronen. Echt een kunststuk.

Groetjes,
Anja

Gert said...

Super Annemieke! Echt geweldig! Wat is deze mooi geworden, en wat heb je dat mooi gemaakt. Echt iets om trots op te zijn.

goof said...

Het is een *G*E*W*E*L*D*I*G*E* quilt!!
Warm, uniek, lekker groot, mooi, 'gewoon' precies zoals een quilt hoort te zijn die met liefde gemaakt is.
Dankjewel voor de inspiratie en 't uitgebreide verhaal, dat heerlijk om te lezen is!
:o)
Je blog heeft zowiezo een fijne opzet met de prachtig grote foto's!
Fijne zondag!

Jeanneke said...

Hoi Annemieke,
je quilt is ontzettend mooi geworden, prachtig kleurgebruik én een eigen ontwerp. Ik vind het mooi om te zien dat je zoveel verschillende blokken bij elkaar hebt gebracht tot één geheel.
Groetjes Jeanneke

dutch sisters said...

Mijn complimenten hoor! Wat een ontzettend mooie quilt heb je gemaakt. Leuk ook om het verhaal van tot stand komen te lezen. Maar moet je 'm al meteen wassen? Lijkt me inderdaad reuze spannend.
Groeten, Corry

David said...

Beautiful quilt. Congratulations.

Wieke van Keulen said...

Het zal allemaal al gezegd zijn, Annemieke, maar het is een beauty. Wat een ontzettend mooie quilt en wat knap dat je zoveel stijlen combineert. Wat quilt jij trouwens prachtig. Echt, mijn complimenten.
Groeten uit Haarlem!

Marga (MarPie) said...

Nou het mag duidelijk zijn van wie dochterlief de ontwerp en quiltgenen heeft. Zelf hou ik niet van appliqueren maar zou er eigenlijk zo aan willen beginnen als het dit resultaat opleverd. Verhaal is echt niet lang leest heel makkelijk weg.

Groetjes,
Marga♥

Wilma said...

Hier hou ik van! een super leuke quilt geworden van al bestaande blokken en zelf bedachte blokken. Hoe speciaal is dat?! heel speciaal. Leuk om te zien en te lezen.