Monday 13 June 2011

Inspiratie uit Engeland

Sissinghurst tuinen (Kent, England) stonden al jaren op mijn verlanglijstje om te gaan bekijken en nu ben ik er geweest. Erg mooi, overweldigend, bijna niet echt, heel precies onderhouden en overal bordjes met namen erbij zodat je alles voor thuis kan onthouden. Kende de tuin uit boeken, maar ben blij ze in het echt te hebben gezien. We waren direct bij de opening naar binnen gegaan want voor je het weet staat de tuin vol met bewonderaars...maar ja dat wist ik wel van tevoren, dus snel in het begin al de foto's maken. In mijn picassa album staan er meer.Dan van een bordje met overheerlijke 'scones' de volgende dag naar nog meer hele mooie tuinen in Northiam.Dit zijn de tuinen van Great Dixter. Hier voelde ik me helemaal thuis! Wat mooi en indrukwekkend! Niet echt te vergelijken met de vorige tuin, heel anders. Deze tuinen zijn veel wilder en de combianties van planten en kleuren zijn erg gedurfd. Daar stond Cristopher Lloyd, de bedenker en vader van de huidige eigenaar, van de tuin, ook om bekend. Erg de moeite waard.

Het huis, oudste deel is uit de 15e eeuw, kan je ook bekijken van binnen maar dat moeten we dan een andere keer doen, want daar hadden we geen tijd meer voor.
Je kan hier ook een hoop planten kopen maar dat kon nu niet want het was pas het begin van onze vakantie, dat zouden ze dan niet overleven. Ik kocht wel wat zaad. Hier kom ik vast nog weleens terug!
Na de tuinen hebben we heerlijk gewandeld in Kent met de GPS (geocaching heet dat, misschien weleens van gehoord?)

Dan met de auto naar Bath om het American museum in Britain te bezoeken en natuurlijk voor de quilts daar. Ik kon geen foto's maken daar binnen maar kocht het boek: Classic Quilts van het American Museum in Britain. Soms is er een speciale tentoonstelling van quilts en zijn ze duidelijker te zien, maar ja evengoed was ik er al blij dat er een aantal zag.
In een kerkje in Longbridge Deverill (Wiltshire) zag ik deze deur. Dit deurbeslag lijkt echt op enkele applicatie patronen die ik weleens tegen kom. Interessant toch?

De ramen waren ook de moeite waard. De kerk was van rond het jaar 1000 en er is daarna nog aangebouwd en veranderd natuurlijk.Binnen ontdekte ik een hele verzameling kussentjes. Ik neem aan dat iedere kerkganger daar zijn eigen kussentje heeft. Is dat niet grappig?

Ik kom gauw terug met foto's van Wales.

Groetjes
Annemieke

7 comments:

Anonymous said...

Hello Annemieke, what gorgeous pictures and a wonderful holiday you are having. I love the top photo of the apricot rose over the window.

Karen said...

Beautiful photos, such a fabulous trip!!!! Funny, I just ordered that book the other day.

Heleni said...

Wow, wat zul jij het daar naar je zin hebben Annemieke.
Prachtige foto's, leuk dat je ons mee laat genieten.

groet Heleni

Marion said...

Wow wat mooie foto's uit Engeland! Ik ben ook net terug van een tuinreis. Het was echt geweldig!!!

Margreet said...

Wat een mooie foto's! Dankjewel dat je ons laat meegenieten. Engeland staat ook bij mij hoog op het wil-ik-nog-wel-eens-heen-lijstje.Leuk al die kussentjes, mooi overzicht. Groetjes, Margreet

Anonymous said...

Hoi Annemieke,
Wouw mooie foto's. Ik krijg helemaal zin in onze vakantie naar Wales. Hans en ik gaan in augustus.
Marjo

Marieke said...

Wow: prachtig zeg! Dat is genieten. Ik ben als tiener (echt héél erg lang geleden) eens naar Sissinghurst geweest. En naar meer tuinen in Kent: niet voor niets The Garden of England. Geniet ervan!