Monday 14 April 2014

Hexagon panel coverlet FINISH!



Vanochtend het laatste stukje genaaid en nu is de sprei klaar! Het is geen quilt want hij is niet doorgestikt. Net zoals vroeger werden deze spreien (in het Engles: 'coverlets') niet doorgestikt en waren voor de sier op bed of voor op tafel.

This morning I sewed the last bit and now  the coverlet is finished! t is not a quilt because it is not quilted and has now batting, just like in the old days when they were used as beadspread or on the table.

De top is op de border geappliceerd. De hoeken zijn in verstek genaaid en daarna afgerond. Dit deed ik nooit eerder dus het was even uit proberen.

I appliqued the top on the border. The corners are mitered and for the first time I rounded the corners off .

Ook het gebruik van ric-rac band is de eerste keer. Ik was erg blij met het resultaat. Zeker voor herhaling vatbaar! Ik naaide eerst de ric-rac op de voorkant van de top. Daarna ging de goede kant van de achterkant tegen de goede kant van de top en stikte ik nog een keer rond. Net een klein stukje open gelaten voor het keren van de sprei en dan het laatste stukje dicht genaaid.

It was the first time also that I used ric-rac and I'm happy with the result.I will certainly use it again!


 Zo kan je tegelijkertijd de achterkant zien. De hele achterkant is van dezelfde stof. Deze stof vond ik al zo lang leuk en nu was het precies de juiste kleur voor deze sprei.

This backing fabric was the right one for this top.


 Echt bijzonder hoe mooi de ric rac er tussen valt. Eerst zag ik daar tegen op maar dat was een leuk klusje.

So nice to see that the ric-rac is just in the middle. I thought it would be difficult to make but it wasn't at all.


En hier ligt hij op mijn bed. Ik heb hem zo groot gemaakt als  Brigitte Giblin hem maakte en niet van tevoren bedacht waar die moest komen. Dat gebeurd bij mij wel vaker. De sprei past gelukkig wel op het bed op deze manier. Altijd een bijzonder gevoel als iets af is. Ik ben natuurlijk al aan iets anders begonnen....tot gauw maar weer.

Here it is on my bed. I made it the same size as Brigitte Giblin  did and luckily it fits on my bed. It feels special when something is finished doesn't it? I already started something new...so see you soon!
Have a nice day,

Fijne dag nog verder,
Groetjes
Annemieke


Wednesday 2 April 2014

Brigitte Giblin in Nederland in 2015? En de hexagon top.

 Alle tussenstukjes zitten eraan, joepie!!

Heeft er iemand nog het commentaar van Brigitte Giblin gelezen op mijn vorige post? Ze geeft in 2015 dus haar tweede boek uit en hoopt naar Nederland te komen na Nantes (2015). Zouden er meer mensen zoals ik, ook graag eens les van haar krijgen vroeg ik me af??.Het zou leuk zijn als ik reacties aan haar door kon geven. Stuur me een mailtje alsjeblieft, als je het leuk vind als ze komt.

All the hexagons and diamonds are sewn together!!

Did anyone read the comment of Brigitte Giblin in my last post? She will publish her second book in 2015 after the show in Nantes (France). She hopes to visit The Netherlands too in 2015. Is there perhaps anyone els who would want her to teach here, in the Netherlands??  It would be nice for her if you could tell her if you did, so could you pleas send me an email if you would like her to come:)

Aan sommige delen moesten nog deze sterrenpunten. Zie je de tijger net in het onderste hoekje liggen slapen? Het is een hele grappige stof, er is nog een heel stuk over met leeuwen andere apen en zo.

I had to add the diamonds in some places. Do you see the tiger lying in the bottom corner? This fabric is very funny. There is some left with lions and other monkeys and more.

Voor sommige randen moest ik hexagon stof in delen aan elkaar naaien omdat ik net niet genoeg had zoals met deze Anna Maria Horner stof. Improviseren dus.

Sometimes I had to improvise and piece fabric together like here with the Anna Maria Horner fabric.

 Hier wilde ik graag deze stof in het midden gebruiken en was het ook te weinig. Ik heb het opgelost door er een extra rand hexagonnen binnenin te doen van eenstof die ik sowieso al erg leuk vond.

There was a little piece left of this pretty fabric so I made an extra hexagon row.

Deze roze rand varieert ook iets als je goed kijkt. Dit soort oplossingen bedenken vind wel leuk om te doen.

If you look close you see the variation in the pink fabric. I like making these solutions.


Nu nog het 'kranten-randje'

All is left is the 'newspaper border'.

Als de top goed op het randje ligt en vastgemaakt is met tijdelijke lijm en/of spelden dan heb ik voorlopig nog heel wat te appliceren.

I basted the top to the border fabric. There is a lot of applique to do now.

Ik hoop dat Brigitte Giblin naar Nederland komt, dus niet vergeten te schrijven als je dat ook graag wilt!

Groetjes
en fijn avond verder,
Annemieke