Sunday, 26 August 2012

Heel veel klusjes...


Het is al weer even geleden dat ik hier schreef, dus ik zal iedereen weer een beetje bijpraten, de komende tijd. Mijn top van 'Patchwork of the Crosses', naar een patchwork van Lucy Boston, is af!
Voor het quilten moet ik eerst nog even nadenken. Er zitten 2164 stukjes in en het was enorm leuk om te doen!


Hier nog even een 'oudje'  die al héél lang lag te wachten op het quilten, dus die moet eerst af.

 Ik quilt met een dikke draad. Het is fijn om te doen en gaat snel. Ik heb wel een dikke achterkant waar ik een beetje spijt van heb, maar nu zit hij er al eenmaal aan.
Zo af en toe oefen ik op mijn Pfaff met het 'free motion' quilten, zodat voortaan het quilten van machine genaaide quilts wat sneller af kan zijn.
Het vergt wel véél oefening, waardoor ik veel van die oefenlapjes overhoud. Binnenkort moet ik toch maar eens op iets oefenen wat niet op de rommelstapel eindigt. Ik vind het een beetje zonde van al die stof, garen en vulling.

 Naast al het vorige ben ik tijdens mijn vakantie naar Engeland ook al begonnen aan een ander naaiklus(je) met de hand. Het zijn halve hexagons van 2 inches ( is de maat van één zijde langs de buitenkant). Intrigerend hoe er door gebruik van donker, middel en lichte stof zoveel diepte kan ontstaan toch?
Tot nu toe zijn alle blauwe stofjes nog verschillend maar ik weet niet of dat zo gaat blijven. Ik heb er dan zoveel nodig... eerst maar eens kijken hoe groot hij wordt met mijn eigen blauwe voorraad en wat stofjes die ik van mijn vriendin, Marieke (zonder blog) kreeg.

Uit dit nieuwe boek van Gwen Marston, zou ik ook graag iets gaan maken. Zoveel inspiratie! En ik had al haar andere boeken ook al....Mijn plannen voor nieuwe quilts ploppen al weer héél snel tevoorschijn, als ik al het andere ( en dat is veel)  nog niet eens af heb, maar ja daar hebben wel meer mensen last van denk ik, hoop ik ook :)

Groetjes
Annemieke