Friday 27 April 2012

Pour l'amour du fils (deel 2), aankopen en POTC


 In Nantes heb ik Kathy Doughty  ( medeschrijfster van de Material Obsession boeken) en haar man ontmoet. Erg aardige mensen en heel leuk om te zien wie er achter die enorme kleurige en vrolijke quilts 'zit'. Haar enthousiasme zie je terug in haar manier van werken en in haar karakter. Haar man is fotograaf en maakt de mooiste foto's .  Ze heeft de eerste zes jaar dat ze quilts maakte alles zelf bedacht en gemaakt en pas meer technieken geleerd in de tijd erna van de mensen die les gaven in de winkel en van klanten die ze ontmoette. De foto hierboven is van de quilt: 'Fractured'. Een niet zo moeilijk patroon, maar  met een erg leuk effect. Zou ik graag eens maken...op mijn wensenlijstje erbij;)


 Ze vindt het erg leuk om klassieke patronen te gebruiken en die uit te vergroten. Ze is niet bang om allerlei stoffen door elkaar te gebruiken, of het nou moderne stoffen zijn of replica stoffen.


 Dit is 'Sunburst'. Ook een die ik wel zou willen maken.


 Hier boven zie je de quilt: 'Pheasantville'. Hier onder nog een detail waarop het quiltwerk goed te zien is.


 Leuk he, al die gekke combinaties van stoffen? Ik word er wel helemaal blij van.


Gauw kocht ik daar haar boek en heeft Kathy het voor mij gesigneerd  (nadat ze even op een kladblaadje mijn naam had geoefend).  Het boek staat vol mooie foto's, de meeste van John Doughty, Kathy's man. Het boek is in het Engels en Frans tegelijk. Wat ik ook erg leuk vind is dat ze het een en ander zelf verteld over haarzelf,  haar werkwijze, haar inspiratie, kleurgebruik, tips en waar ze alle foto's hebben genomen en waarom. De werkwijzen lijken duidelijk beschreven en alle mallen en patronen zitten erin.  Het boek is binnenkort verkrijgbaar  bij  de Sampler in Haarlem . Alle nieuwe boeken van Quiltmania zijn bij de Sampler besteld en komen eraan. Ik koop dan de andere boeken, zoals van Linda Koenig en Brigitte Giblin  daar ook , dan kan ik ze nog even op mijn gemak inzien.


 Deze quilt hierboven  en ondestaande quilts zijn gemaakt doorBrigitte Giblin. Hele blije quilts met allemaal lichte kleuren, veel hexagons en ze doen mij allemaal denken aan een zomer vol Italiaanse ijsjes!



 Het smalle biaisband die ze hier gebruikt is niet van een soort stof maar is gemaakt van verschillende stoffen, leuk idee!

Alle viooltjes zijn netjes uitgeknipt en zo los geappliceerd. Het lijkt dan net of ze op de ecru ondergrond horen te zitten.


 De manier van stoffen gebruiken vind ik ook bij Brigitte erg inspirerend. Ik keek mijn ogen uit.


 Deze 2 laatste foto's van Brigitte Giblin maakte ik ook voor Ingrid (Supergoof) want dit is ook een Dancing Dollies quilt, waar Ingrid mee bezig is,  maar met hele andere kleuren. Zo grappig om te zien, toen ik hem zag kreeg ik de neiging om te zeggen: he Ingrid hier  hangt die van jou ook maar dan anders :)


Aparte ondergrond kleur heeft ze gekozen, een soort groen-geel.


 Loani Prior maakt echte 'kunst theemutsen'. De 'mutsen' zijn ongelooflijk en ze was zelf erg vriendelijk, heel rustig en bereid alles voor te doen of uit te leggen. Ze breide een hele gave sjaal die aan de voor-, en achterkant hetzelfde werd omdat ze dubbel breide op één breinaald. Nou dit moet ik nog maar eens opzoeken want dat even uitleggen is niet te doen, maar erg mooi om te zien.

 Er was een erg mooie 'kamer met Reiko Kato quilts. Helaas vind ik geen link van haar site, maar het is niet zo moeilijk om boeken van haar te kopen want ze is heel bekend, alles is tot in de kleinste details heel mooi gemaakt, veel Sue bonnet en veel klein werk. Ik vind de haasjes heel lief.


 Haruyo Kiyama  ( ook geen link naar een eigen site, die vond ik niet) maakt schitterende quilts, eigenlijk een soort schilderijen en werkt veel met reverse applicatie en borduurt erover heen.


 Bijna onmenselijk mooi!



 Dit is nog eens het boek van Kathy Doughty en een paar antieke blokken die ik kocht bij Mary Koval.


Een stapeltje echte Japanse stoffen en een paar die daar bij pasten. Ik ga ook proberen een erg leuk borduurwerk te maken van een lesboekje met heel veel steken. Dat ziet er zo leuk uit.


Dit is waar ik voorlopig nog even zoet mee ben. De rijen van mijn Lucy Boston Patchwork worden een voor een aan elkaar gezet. Zie hier de berg die ik dan voor me zie ;)

Een heel gezellig weekend allemaal,

Groetjes
Annemieke

Wednesday 25 April 2012

Pour l'amour du fils, Nantes (deel 1)


Op donderdag 19 april was ik voor de eerste keer naar Pour l'amour du fils, de handwerkbeurs in Nantes, Frankrijk. Het was een erg mooie beurs en heb het daar super naar mijn zin gehad. We waren een weekje op vakantie in le Chateau d'olonne (Vendée) en zo kon ik met de trein naar Nantes in anderhalf uur.
De stand van petra prins was de eerste in een hele lange rij. Daarna de stand van mary koval. Even met haar gesproken en gevraagd of ik wat foto's mocht maken. Hierboven zie je antieke quilts. Ik had daar wel kunnen blijven, heerlijk om al die mooie oude quilts te zien. 
Deze quilt vouwde haar man net uit. Hij zei dat deze uit de 19e eeuw was en nog nooit gewassen. Hij zag er echt uit als nieuw.
Dit is een wollen Amish quilt, mooie kleuren toch?

Linda Koenig liet in deze kamer haar quilts zien. Ik vind haar een erg aardige vrouw die héél netjes en precies werkt en hele mooie ingetogen kleuren gebruikt. De meeste van haar scrapquilts bestaan uit enorm veel stukjes.




Dit was zeker een van mijn favourieten van Linda. Misschien ga ik ook nog even naar haar nieuwe boek op zoek...
  Deze caohagan quilts zijn hand gemaakt en komen van het eiland Caohagan van de Filipijnen.
Ze zijn stuk voor stuk erg vrolijk. Leuk om hier wat over te lezen. Over deze quilts heeft ook een reportage gestaan in een quiltmania.
Dit is een van de gehaakte sjaals uit een hele reeks die ik zag op de stand van Selvedge. Veel patroontjes leken wel quiltpatroontjes en gehaakt met heel fijne zelf geverfde wol.  Selvedge is een heel mooi  magazine wat gaat over textiel. Misschien kan je het wel bijna een blad over kunst en textiel noemen. Het ziet er al heel mooi uit. Had ik ook bijna een abonnement op genomen. Voor je het weet kan je op een beurs bakken met geld uit gegeven hebben...maar het blad blijft wel trekken moet ik zeggen.
Tot zover even het eerste deel over de Franse beurs anders wordt het misschien zo lang. Hier bij David kan je nog veel meer foto's vinden over de beurs en de workshops die je daar kon doen.  Helaas had ik daar niet zoveel tijd voor. In mijn volgende berichtje schrijf ik over Kathy Doughty, Bridgette Giblin en andere.
Dat was even wennen met de nieuwe lay-out van blogger, ik hoop dat  dit bericht er goed op komt.
Groetjes
Annemieke

Tuesday 3 April 2012

Hexagonnetjes dollquilt en caddy af!


En weer een dollquiltje af. Het is een quiltje van een pakketje van Quilt it & Dotty. Alleen voor de bruine blokjes en de geruite buitenrand heb ik een andere stof genomen, donkerder dan er oorspronkelijk in zat. Deze top lag er al even en liet ik al eens zien. Het werd wel tijd om hem af te maken:) Er zitten 173 hexagonnetjes in (met zijden van 1/2 inch). Hij is met de hand genaaid en gequilt, op het aanzetten van het biesje na dan.


Er zit een grappige achterkant tegen aan die ik vond bij de Sampler in Haarlem, in de uitverkoop. Het was een hele meter, dus daar kan ik nog veel meer mee doen. Er zit een klein biesje van bloemetjesflanel om heen. De driehoekjes maak ik ipv een tunnel, bij de meeste poppenquiltjes, dat is wat makkelijker en sneller te naaien.


Hier is het quiltje nog eens binnen op de foto, voor de quiltboeken. Hij is 37cm bij 41cm groot.


En omdat het bijna pasen is, is hier het roze konijn die boven op de plank zit, van héél dichtbij. Ik heb hem al wat jaartjes geleden gemaakt ( eigen patroontje) en in het voorjaar haal ik hem weer uit de vitrine kast. Hij is niet zo groot hoor, hij meet maar 12 cm (zonder oren), maar heeft wel echte schijfjes in armen, benen en nek. De stof is een zijde pluche die eerst heel mooi glanzend is en dan heel rommelig en zacht wordt zo gauw je er mee gaat werken.


Hier kan je het patroon bestellen van deze caddy. Super leuk om te maken! Barbara houdt ook een blog bij. Daarop zie je boven tussen de foto's de caddy als breitas. Ook een goed idee lijkt me. Als je haar mailt kan dat ook in het Nederlands, want ze is Nederlandse en woont in Zweden. Soms lees ik dat ze cursussen geeft bij Quilt it & Dotty.
De buitenkant is meer hard roze dan je hier ziet. De late zon maakt hem een beetje oranje. Hij is van baby ribstof, van de markt.


Binnenin zitten zakken (die kan je ook aan de buitenkant maken). De stof binnenin is een katoenen ruit, wel verstevigd zodat de caddy goed blijft staan.


De ene rij zakken is van molentjes stof en blauwe ruitjes en


de andere rij zakken van een Japanse bloemetjes stof. Zelfs de biaissquare van 20cm past erin, handig toch?


Nadat hij genaaid was moest ik hem alleen nog keren, wel een klus maar leuk om te doen, want dan pas zag ik hoe hij geworden was. Ik maak hem vast nog eens en zal dan foto's tussendoor maken.

Groetjes
Annemieke