Tuesday, 20 December 2011

'Oude' huisjes en voorbereiding voor nieuwe!


Op één januari 2012 ga ik ook starten met een nieuwe huisjesquilt. Bij Jeanneke (http://www.jeanneke.com/#home) kan je er alles over lezen. Hier boven staat mijn allereerste huis. Het huis is onderdeel van een sampler en denk ik in 1992 gemaakt.


Dit huisje maakten mijn dochter (toen 9 jaar oud)en ik samen in 1999 en is niet gequilt maar geknoopt.


Dit is een klein quiltje uit 2005 gemaakt met de paperpiecing methode. De huisjes zijn ondertussen flink verbleekt door de zon.


Dit is een huisje van een uitprobeersel met restjes van felle stofjes, nadat ik een boek gelezen had van Gwen Marston.


De huisjes van deze quilt waren erg leuk om te maken en knipte ik zonder patroon en naaide ik zonder iets uit te meten. Daarna werd het wel moeilijk want alle blokken hadden een andere maat! Uiteindelijk is het goed gekomen en hangt hij al jaren aan de muur. Hij verveelt eigenlijk nooit. Hieronder nog even van dichtbij...

Zoals deze...zoals je ziet is er weinig recht...


En nog eentje...


En als laatste van deze quilt dit huisje.Deze 3 huizen stonden in juli hier al op mijn blog toen ik zo blij was dat ik mijn grote applicatiesampler/quilt af had. Dit huis bedacht ik zelf...


Deze ook...


En dit huis komt uit een boek van Blackbird designs.


Op het blog van Jeantine (http://urban-style-jantine.blogspot.com/)las ik dat zij al een paperpiecing patroontje had gemaakt. Ik was er zelf mee bezig maar zij heeft een handig ontwerpprogramma dus kreeg ik van haar het patroontje en kon ik 4 huisjes op een vel printen (Amerikaans papierformaat)! De stofkeuze is lastig, maar ik denk dat het voor mij gewoon de 'restjesbak' wordt, wel zo verstandig;) In januari kan ik zo beginnen!

Groetjes
Annemieke

ps vreemd genoeg kon ik niet meer vinden hoe ik een link maak naar een ander URL adres. Het stond altijd gewoon bovenaan in een balkje. Nu kan ik alleen kiezen uit een spellingscontrole of afbeelding toevoegen, heel vreemd! Weet iemand wat ik verkeerd doe?
Het 'gewone' balkje is weer terug. Ik weet niet wat dat was, maar het is gelukkig weer goed!

Thursday, 1 December 2011

Hexagonblokken 3,4 en 5 POTC (Patchwork of the crosses)

Blok 3.
Het blok lijkt niet helemaal gelijk maar dat komt denk ik omdat het niet helemaal vlak ligt. Ik heb in ieder geval dezelfde malletjes gebruikt! Deze stofjes vind ik erg mooi. Het wordt hierdoor wel een bont geheel, als dat maar goed gaat...


Blok 4.
Erg bijzonder als er dikke strepen in de stof zitten zoals hier in het midden, dan valt het hexagonpatroontje weg. Ik kreeg thuis wel het commentaar dat dit blok een beetje vreemd was omdat hij niet helemaal symmetrisch is. Maar ja, ik kan hem er altijd nog uitlaten (of niet;)


En blok 5
Weer anders van kleur. Ik moet wel, denk ik, om er een geheel van te maken, een goede tussenstof gaan kiezen. Dat wordt nog wel lastig. Of licht gebroken wit of misschien donker?En hier is ons kleine teckeltje Lizzy, met een 'winterpak', gemaakt door mijn dochter van een oude beenwarmer.


Ze staat niet zo makkelijk stil, dus dan wordt het lastig fotograferen...


En of ze er nou echt blij mee is...

Groetjes
Annemieke