Thursday 30 September 2010

Doll quilt finished!


Nu al af, dat is voor mij reuze snel!Echt fijn om eens iets af te maken, daar ik heel goed ben in het starten van een nieuw project, maar afmaken blijkt iedere keer weer een grote klus. Een blije dag vandaag dus.

Finished already! I'm very happy to finish something because I'm very good at starting things but finishing is a different story... So today is a happy day!



Het quiltje is van Quilt it & Dotty En volgende maand komt er weer een nieuw pakketje in de brievenbus met het volgende poppenquiltje.Ik kan bijna niet wachten!

This doll quilt comes from their side: Quilt it & Dotty Next month I will receive the next one.


Het quiltje is compleet met label en hoekjes i.p.v. een tunnel. Een tunnel leek me erg groot. Hij meet maar 30 x 30 cm.

I made a label and fabric corners in stead of a tunnel, because the quilt is very little, only 30 x 30 cm.



Als ik er meer af heb ga ik hem op hangen.

When I finished some other doll quilts I will hang them on the wall.


Groetjes iedereen,

Annemieke

Saturday 25 September 2010

Doll quilt

Ja, ik weet het...hier hadden klosjes moeten staan, maar:...

Yes I know there should have been klosjes on this page today, but...

Gisteren kreeg ik het pakketje binnen van Quilt it & Dotty. Het is een patroon van een poppenquiltje en de stofjes zijn erg mooi dus ben ik gelijk de stof gaan snijden en de blokjes gaan naaien. Ik krijg iedere maand een nieuw pakketje van een poppenquilt toegestuurd en heb besloten ze te maken op mijn singer naaimachine 'de featherweight 221'. Leuk werk. De featherweight, een machine uit 1951, naait super goed. De top is af en op de foto gezet want ik kon niet wachten tot dat hij helemaal af was. Als het quilten klaar is kan hij hier liggen, tussen de beren.

Yesterday I received a package with a pattern and fabrics to make a doll quilt. I will receive one every month from
Quilt it & Dotty . I could not wait and started yesterday evening to cut the fabric and now the top is finished. I decided to sew them all on my singer sewingmachine 'the featherweight 221'. It is great fun to work on this machine from 1951! May be when the little (only 30cm x 30 cm) quilt is finished, It can join the teddy bears.



Misschien nog tot later met klosjes...

May be I will be here later with klosjes...

Goed weekend,

Groetjes
Annemieke

Sunday 19 September 2010

121 Klosjes


Toch nog klosjes gemaakt dit weekend totdat ik een vierkant van 11 bij 11 klosjes kon maken en even op de tafel gelegd. Zo kan je een beetje zien hoe het eruit zal gaan zien. Het liefst zou ik ze allemaal aan elkaar naaien maar het is waarschijnlijk de moeite waard om er veel meer te maken, nog maar even door dan...

I managed to make 'klosjes' this weekend after all until I could make a square ( 11x11) and I had to lay them on the table to get an impression on how it would look like when the quilt is finished. I wish this was enough, but it would be worth it to make more, so I will continue for a while....

Groetjes
Annemieke

Saturday 18 September 2010

Herfst - Autumn update






Het wordt hier al een beetje herfst. Ik hou erg van de herfst: de kleuren, de geur buiten, heerlijk om met de honden te wandelen. Ik kon het niet laten om mijn jaszak met kastanjes te vullen tijdens het uitlaten van de honden. Het uiltje (voor een waxine lichtje) kocht ik bij Xenos. De beer maakte in maart dit jaar.

Autumn is coming already here. I really like autumn: the beautifull colours and the smell outside, great to walk the dogs in the woods and parks. I couldn't resist the chestnuts in the park and put them in my pocket. I bought the little (candle) owl by a shop called Xenos. The teddybear is the one I made in march this year.


Ik ben begonnen met het doorquilten van de losse blokken van mijn applicatiequilt. Het is vrij dik katoenen garen maar ik heb er zoveel van dat ik het wel graag wil gebruiken. Ik zag dat er voor het grove quiltwerk ook vaak perlegaren nummer 8 wordt gebruikt maar dat kon ik nog niet ergens kopen.

I started quilting on my applique blocks. The thread I use is a coton thread and maybe too thick, but I want to use it anyway because I like it and I have so many of it:)



In een weekje vakantie ben ik gestart met een gehaakte deken. Ik vond het idee op de site van Lucy.Het haken doe ik met haaknaald nummer 4 en het garen bestaat voor 60% uit acryl en 40% uit wol (van de markt). Het is super leuk om te doen, vooral met zoveel kleurtjes.

I started on a crochet blanket of Lucy. It is fun to make because of all the different colours.


Heel onverwachts kwam ik in La Rochelle (Frankrijk) een piepklein handwerkwinkeltje tegen. Snel naar binnen want de hele familie moest op me wachten. Daar vond ik deze stofjes. Ik zoek iedere keer weer naar rode stofjes maar die vind ik niet vaak.

When I was on a holiday with my family I bumped into a little quiltshop in La Rochelle ( France) and had to pop in for a moment to buy some fabric. I find it difficult to buy red fabric. Blue ones are easier to find.



In een kringloopwinkel vlakbij vond ik samen met mijn dochter deze kan met bekers. Normaal kies ik niet zo gauw groen maar ik vond deze erg leuk. Helemaal gebroken wit van buiten en de groene kleur zit alleen van binnen. Nog steeds als ik er langs loop wordt ik er blij van en dat voor € 2,50 !

Misschien maak ik dit weekend nog wat klosjes en bedenk dan gelijk hoeveel ik er in totaal wil maken.

Goed weekend allemaal,

In a secondhand shop my daughter and I found these mugs with the jug.I like the design and the green colour inside of all of them. They were just € 2,50 for all of them! They still make me happy if I walk by them.

Maybe I try to make some klosjes this weekend and make up my mind how many I would make in total.

Have a great weekend,


Groetjes
Annemieke

Wednesday 1 September 2010

Crochet bag ( Gehaakte tas)

Aan deze gehaakte tas ben ik vorige week begonnen en het was zo leuk om te doen, dat het heel snel ging. Ik maakte hem van allemaal hele kleine restjes acryl, wol etc. die ik kreeg van mijn vriendin.

I started this crocheted bag last week. It is made of all different kind of yarns, leftovers, I got from my friend.



Gisteren was hij af met bloemen en al. Ik weet niet of hij zo praktisch is maar ik word er wel vrolijk van als ik er naar kijk! Voor het patroon kan je kijken op het weblog van Lucy. De beschrijvingen zijn erg duidelijk vind ik. De bloemen komen niet van Lucy maar die maakte ik eens uit een boekje over haken.

Yesterday I finished the bag with the flowers and all. It makes me very happy when I look at it. I'm not so sure if it is practical enough, maybe for some yarn or my unfinished quilttops. You can find the pattern on this blog of Lucy. The explainations are very clear, I think. The flowers I made are not from Lucy but they were in a little book about crochet I read some time ago.



Groetjes
Annemieke