Thursday, 17 December 2009

'Penny rug' voor de kerstDit is een detail van mijn 'penny rug'. Een kleedje van wolvilt naar een idee van oude kleedjes ('rugs')die in de 19e eeuw, in Amerika werden gemaakt. Vaak werden daar ronde vormpjes voor gebruikt zoals pennies. Ik heb bij de Sampler in Haarlem een workshop gevolgd. De workshop werd gegeven door Ingeborg. Op hun website staat alweer een nieuwe workshop aangekondigt voor een nieuwe penny rug met als thema het voorjaar!
Dit is de hele 'penny rug'. Hij lag op de foto buiten waar de kleuren niet zo heel goed uit komen, maar hij ligt nu binnen op een dressoir voor de feestdagen. Het was best veel werk en alles met de hand maar ik ben blij met het resultaat en zeker omdat hij ruim voor de kerst af was!

Wednesday, 16 December 2009

Australische quilt

Ook van deze quilt heb ik eindelijk foto's. De quilt heb ik met de machine in elkaar gezet. Hij is ongeveer 1m bij 1m groot. Het patroon vond ik op de website van Bonny Hunter. Ik vind dit een erg leuk patroon en wil het vast nog een keer gebruiken. Hij is deels gemaakt van quiltstoffen uit Australië, meegenomen door Kellie (mijn dochter)en verder van restjes. Voor de randen heb ik nieuwe stof gekocht. De quilt is machinaal gequilt door Leslie Carol Taylor van de North Sea Quilters. Ik wilde de quilt snel afhebben en graag machinaal gequilt. Leslie heeft het erg zorgvuldig en mooi gedaan.
Het quiltgaren heeft dezelfde gele tint als in het kleine okergele randje voorkomt.


Quilt van Japanse stoffenDeze quilt is hoofzakelijk van Japanse stoffen gemaakt. De maat is 1.5m bij 1.5m groot. Precies goed voor op de bank. Het patroon vond ik op een weblog maar helaas weet ik niet meer waar. Nou is het wel een patroon wat ik vaak tegenkom. Ik heb stroken aan elkaar genaaid tot vierkanten en die zijn diagonaal doorgesneden. Daarna naaide ik paren van driehoeken aan elkaar tot kleinere vierkanten. Die zijn dan allemaal met elkaar verbonden na veel puzzelen. Als ik het nog eens doe dan let ik beter op de kleurverdeling in het begin. Hopelijk komt er dan een duidelijker patroon naar voren.En hier nog een detail. De quilt is machnaal in elkaar gezet en ook gequilt door Leslie Carol taylor van de North Sea Quilters Het patroon bestaat uit patroon een soort spin-chrysanten die over de hele quilt heen gequilt zijn.

Tuesday, 15 December 2009

Mini quilt

Deze quilt was al even af maar er was lang geen foto van. Ik heb hem gemaakt van kleine restjes en machinaal doorgequilt. Hiermee kon ik de oude singer 221 machine testen. En de machine werkt prima!
Hier onder de machine...


En hier op mijn 'koffie'stoel...