Saturday 18 April 2009

Australische quilt met rand


Bij de winkel de Sampler kocht ik donderdag stof voor een rand voor de Australische top. En hier is het resultaat. Nou nog bedenken of ik hem met de hand ga quilten of met de machine.

Monday 13 April 2009

AUS stof


De top gemaakt van de Australische zakdoekjes is bijna klaar. Ik heb behalve de Australische stof ook wat resjes gebruikt. Er moet nog wel een rand omheen maar ik was al zo blij dat ik hem even buiten op het balkon gefotografeerd heb.


En nog een foto van dichtbij.

Het is leuk om te zien hoe het hele beeld veranderd als je tussen de blokken met de Australische stoffen, de blokken met de zandlopers plaatst. Het lijkt dan alsof je alle blokken op de punt geplaats hebt. Ik wil dit vast nog een keer doen en dan een grotere maken van restjes.

Wednesday 8 April 2009

Australische stof


Dit was echt een verassing! Mijn dochter, Kellie, nam 3 verschillende zakdoeken mee uit Australie. Het is gewoon 100% katoen dus precies goed om in een quilt te gebruiken. Ik ben er erg blij mee. De kleuren en patronen zijn mooi en weer heel anders dan ik hier kocht. Nou eerst nog bedenken wat ermee te maken...

Friday 3 April 2009

Civil war diary quilt


Vanaf oktober vorig jaar volg ik een cursus 'civil war diary quilt' bij de winkel de Sampler gegeven door Cathelijn. De bedoeling is dat we het gelijknamige boek hierover volgen en iedere maand minimaal 2 blokken maken. Meer mag natuurlijk ook. Het is erg leuk om te zien wat iedereen van onze groep af heeft en welke stoffen ze daarvoor gekozen hebben.
Ik heb nu 35 blokken af en wil er nog 29 maken. Als ik het goed heb uitgerekend kan ik dan een vierkante quilt maken voor op de keukentafel. Alle foto's staan in een lijst hiernaast.