Monday 30 March 2009

Stroken genaaid


De stroken zitten aan elkaar. Ze zitten niet helemaal willekeurig. Ik heb geschoven en geschoven om zo de meest opvallende stroken een beetje verdeeld over het paneel te krijgen. Het is niet zo'n groot stuk. Daar moet nog iets omheen.... Op de site van Bonny Hunter: quiltville vond ik ook een leuk idee voor een strokenquilt ( voor een andere keer misschien)

Sunday 29 March 2009

feathered star


Afgelopen vrijdag heb ik geleerd om een feathered star te maken. Een erg leuke en leerzame workshop van de winkel de 'Sampler' in Haarlem, gegeven door Lucy. Ik had nooit gedacht dat al die puntjes en kruisingen zo goed konden lukken.

Op de detail foto kan je wel een beetje zien dat ik haastig heb staan strijken. Dat moet nog een keer opnieuw. Ik hoop er nog meer te maken. Misschien meer blauwe stars van andere blauwe stofjes bijvoorbeeld.

Monday 23 March 2009

quilten op herhaling




Ik heb vorige week een workshop handquilten gedaan. Het was voor mij een herhaling met het doel om weer wat meer vertrouwen te krijgen in het quilten. Ik kreeg ook weer nieuwe tips. Het gaat redelijk. Door het ingespannen quilten vergeet ik soms netjes op de lijn te blijven...

thimbleberries quilt deel 2



Deel 2 is klaar!
Ben alweer benieuwd naar het volgende deel. Ik heb trouwens steeds ruim stof over. Beter teveel stof dan te weinig natuurlijk.
Het snijden van de stof gaat snel, maar het naaien is iets meer werk. Het valt me verder erg mee hoeveel tijd ik eraan besteed.

Thursday 12 March 2009

strokenquilt


Dit is het begin van een nieuwe quilt. Alle stoffen zijn gebruikt,gewassen en geselecteerd op kleur. 100% katoen uit GB



Dit zijn de kleuren van de stroken en het garen voor het quilten. Dit is vrij dik katoenen garen, bedoeld om met grote rijgsteken te 'quilten'.

sampler van Thimbleberries: 3's Company


Nieuw project gestart! Dit keer heb ik een makkelijke weg gekozen. Het is een 12 maanden durend project van Thimbleberries en heet: 3's Company. Het wordt een sampler. Dit is het resultaat van de eerste maand.